Gå til sidens hovedinnhold

Nå gjør også Carew det

John Carew følger i fotsporene til utskjelte eks-lagkamerater.

Thomas Myhre, Ronny Johnsen og John Arne Riise har alle spilt betydningfulle roller på det norske A-landslaget i fotball. Trioen har også spilt fotball i utenlandske klubber.

I tillegg har de enda en ting felles; Alle tre representerer utenlandske spillselskap på tross av at dette irriterer både Norges Idrettsforbund og fotballforbundet kraftig.

Nå følger enda en stor fotballprofil etter.

ComeOn-ambassadør
John Carew har inngått en avtale med spillselskapet ComeOn. De neste to årene skal han være selskapets ambassadør. En av oppgavene hans blir å levere analyser og eksperttips før hver serierunde i Premier League.

- Jeg holder på med mange forskjellige ting. Jeg har min egen business, jeg driver med eiendom, film, og mye annet. ComeOn blir en av flere jobber jeg har, sier John Carew til Nettavisen.

Fotballspiller er enn så lenge ikke blant dem. 33-åringen er klubbløs, men vil ikke ta ordene «Jeg legger opp» i sin munn riktig ennå.

- Det har ikke forandret seg så mye. Vi får se. Jeg har ikke tenkt på det ennå. Hvis jeg ville finne en interessant klubb, hadde jeg funnet det. Akkurat nå vil jeg ikke, sier 33-åringen.

Han ser fram til å jobbe med Premier League selv om han ikke lenger spiller der selv.

- Jeg har vurdert flere lignende tilbud i både beslektede og andre bransjer, men ikke funnet en partner som har passet meg før nå, sier Carew.

Som den ambassadøren han nå er blitt, legger han til at ComeOn garanterer å være det spillselskapet med høyest tilbakebetalingsprosent til sine kunder.

- Og det er jeg stolt av.

Droppet planlagt hyllest
Det skapte sterke reaksjoner da John Arne Riise nylig inngikk en avtale med et annet spillselskap.

- John Arne har satt seg selv på sidelinjen i norsk fotball, uttalte fotballpresident Yngve Hallén til Nettavisen da avtalen ble kjent.

Generalsekretær Kjetil Siem fulgte opp med å avlyse den planlagte markeringen av John Arne Riises 110 kamper lange landslagskarriere.

Det blir spennende å høre hva fotballtoppene nå mener om at Carew også skal representere en konkurrent av Norsk Tipping, som gir deler av sitt overskudd til idrett og kultur og derfor er høyt elsket i idrettens verden.

Regner med kjeft
Carew er klar over at avtalen med ComeOn er kontroversiell i idrettskretsen. Han regner med å få kjeft.

- Det er bare sånn det er. Folk skal mene litt. Det er noen som synes at jeg ikke skal gjøre det, men jeg spiller ikke på landslaget og spiller ikke engang fotball nå. For meg er dette en jobb, sier Carew til Nettavisen.

- Hva er årsaken til at så mange av landslagshistoriens største profiler velger å samarbeide med utenlandske spillselskap?

- Det er bare tilfeldig. Vi er interesserte i sport, vi er ineresserte i spill, og de er interesserte i å bruke oss. Fotball er populært i Norge.

Frontfigur
John Carew er en av de største landslagsprofilene Norge har hatt. Lørenskog-mannen står med 91 kamper med flagget på brystet og har scoret 24 landslagsmål.

Som klubbspiller var han i Vålerenga og Rosenborg før han gikk videre til spanske Valencia, som han både spilte Champions League-finale med og vant ligagull med. Senere var han i kjente, europeiske lag som Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke City og West Ham United.

Spillselskapet ComeOn er ungt og nokså ukjent i Norge. Det ble startet i 2010, har lisens fra EU og kontorer på Malta, i London og Stockholm.

- Vi tilbyr odds, poker og casinospill primært inn mot det nordiske markedet og har rett i underkant av 300 000 kunder, opplyser pressekontakt Michel Sterk.

Selskapet satser nå tungt på fotball og spesielt engelsk fotball. Sterk er derfor overbevist om at samarbeidet med John Carew vil bli fruktbart.

- Vi er svært fornøyde med å få med Carew på laget i en langsiktig avtale som ambassadør og ansikt utad. Carew likte også noen av våre filmideer, og han blir å finne i hovedrollen på noen av dem, sier Sterk.

Kommentarer til denne saken