RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm/Scanpix

Nå gruer ikke Johaug seg lenger

Sist oppdatert:
- Det går veldig bra, sier den norske skiyndlingen.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Jeg gruer meg til den første kjøreturen i sentrum. Det er så mye folk, biler og veier, sa Therese Johaug da hun i fjor sommer flyttet til Oslo.

Tigerstaden er tross alt noe annet enn Dalsbygda der skiyndlingen opprinnelig kommer fra. Møtet med sentrumsgryta i hovedstaden kan slik sett være en utfordring for den uerfarne bilist.

Men snaue åtte måneder inn i tilværelsen som fast inventar i Oslo, tyder mye på at 23-åringen har brukt tiden godt. Frykten for å kjøre i storbyen har hun i hvert fall kvittet seg med.

- Ja, jeg kjører rundt i Oslo nå og det går veldig bra, sier Johaug til Nettavisen.

- Likestilling
Bakgrunnen for bilpraten med Johaug bunner selvfølgelig i mandagens store snakkis. Det at Vibeke Skofterud kun fikk blomster, mens Jörgen Brink fikk en bil under Vasaloppet søndag.

Begge de to satte rekord - Brink i herreklassen, Skofterud i kvinneklassen - men siden det allerede var delt ut en bil under Tjejvasan, måtte den norske jenta altså ta til takke med blomster.

Akkurat det synes ikke Johaug var spesielt rettferdig, til tross for at Skofterud i etterkant har uttalt at hun ikke brydde seg nevneverdig om at hun ikke endte opp med kjøretøy i premie.

- Jeg synes Vibeke skulle fått en bil. Det må jo være likestilling. Det er litt dårlig at hun ikke fikk det, synes jeg, sier Johaug.

Etter at Nettavisen snakket med Johaug tirsdag formiddag ble det klart at Skofterud likevel får en bil for rekorden i Vasaloppet. Det bekreftet Volkswagen i en pressemelding.

- I massevis
23-åringen har vært beste kvinne i Skarverennet, der det også deles ut en bilpremie til vinneren, de fem siste årene uten å få ny gasspedal å leke med. Rennet vinnes hvert år av en mann.

Men akkurat det synes ikke Johaug er så farlig. Til daglig suser hun nemlig rundt i en sponset BMW X3 og skiprinsessen er selvfølgelig storfornøyd med den doningen hun har til disposisjon.

- Det er litt bedre sjanser for å vinne en bil i Skarverennet, men jeg har så bra bil at jeg ikke trenger flere. Det holder i massevis med den jeg har, forteller den norske skiyndlingen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ett år siden VM-gullet
Tirsdag var det for øvrig ett år og én dag - sånn rundt regnet - siden Johaugs største triumf i karrieren. 5. mars 2011 knuste hun alle på tremila i Oslo-VM og ble for alvor en folkefavoritt.

Søndag håper hun å gjenta bedriften. Da er det duket for kvinnenes tremil og god gammeldags Holmenkollen-søndag. 23-åringen vet likevel at konkurransen som alltid blir beintøff.

- Det jeg gjorde forrige helg (vant i 15 km Lahti) gir meg selvfølgelig selvtillit. Jeg er i god form og en tremil passer meg bra. Men det er mange andre jenter som vil være med å kjempe.

- Marit (Bjørgen) er vanvittig sterk og det samme er Justyna Kowalczyk. Det er flere av både de norske og utenlandske jentene som vil vinne også, så det blir et tøft løp, sier 23-åringen.

- Jobb å gjøre
I verdenscupen sammenlagt ligger Johaug som nummer tre totalt, med 1510 poeng. Opp til Bjørgen som leder, og Kowalczyk på andre, er det imidlertid alt for langt for 23-åringen.

Dalsbygdjenta håper at hun med tid kan være med å kjempe enda nærmere de to veteranene når det begynner å dra seg til mot slutten av sesongen og vet hva som nå mangler.

- Jeg har ikke mulighet til å utfordre dem nå, men ja, det hadde vært moro å kunne kjempe om seier i verdenscupen. Men da må jeg gjøre en jobb med sprinten, så får vi se, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere