*Nettavisen* Sport.

Nå håper Martin på «sølvtøy» til VIF

Foto: Rune Stoltz Bertinussen/SCANPIX

Martin Andresen maner omgivelsene til å vise tålmodighet. Likevel håper han på suksess allerede i årets sesong.

ALFHEIM STADION (Nettavisen). Tromsø – Vålerenga 0-2 e.e.o.: – Når vi har kommet så lang som til kvartfinalen, så er det naturlig at vi tar sikte på å gå «hele veien» i cupen, sier Martin Andresen.

Millioninvesteringer i forkant av sesongen førte forventningene til værs, men Andresen og hans menn har lyktes i å mane omgivelsene til tålmodighet.

– Jeg har sagt hele tiden at 2008-sesongen kommer til å være preget av litt manglende stabilitet. Det vil ta tid før nye spillere og nye systemer «setter seg». Internt i klubben føler jeg at vi har den tålmodigheten som er nødvendig, sier han.

– Henger med i serien
– Kan cupen bli det som fører Vålerenga ut i Europa neste år?

– Ja, den kan den selvsagt.

– Men ikke serien?

– Serien er så jevn at det er vanskelig å være så kategorisk om den, men jeg synes det er interessant at mange andre ser ut til å avskrive våre muligheter om en plassering i toppen. Jeg ser av kommentarene etter kampen mellom Viking og Rosenborg at Rosenborg er «påmeldt» i medaljekampen. Vel, Rosenborg har 21 poeng. Vi har 20...

Bredde i stallen
– Ser du konturene av at laget er i ferd med å oppnå økt stabilitet?

– Jeg ser at vi i kampen mot Tromsø reiser oss etter den dårlige prestasjonen mot Molde sist. Og så tror jeg at vi i tiden fremover kommer til å nyte godt av at vi har en bred spillerstall. Det er i kampene fremover at både vi og andre vil merke karantener og skader, sier Andresen, som selv må stå over mandagens seriekamp mot Tromsø på grunn av gule kort.

– Det tror jeg ikke nødvendigvis vil svekke oss så mye. Jeg tror det kan være sunt å få inn friske bein, sier Andresen.

Han satset på «friske bein» til cupkampen mot Tromsø også. Både Daniel Fredheim Holm og Bojan Zajic startet kampen på benken.

– Det er ikke tilfeldig at Zajic scorer i kampen mot Tromsø. Men det er viktig at vi fordeler belastningen og spilletiden riktig, mener han.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.