*Nettavisen* Sport.

Nå har Bjørgen vunnet 40 renn!

Foto: Kyrre Lien (Scanpix)

Marit Bjørgen (30) brøt en ny barriere og knuste konkurrentene i Davos. Og Therese Johaug fulgte opp.

11.12.10 16:36

- Jeg har veldig lyst til å være helt øverst på den lista. Det er en drøm å slå Bjørn Dæhlie, sa Marit Bjørgen til Nettavisen 18. mai.

Les også: - Drømmen er å slå Bjørn Dæhlie

Hun snakket om lista over løperne med flest verdenscupseirer i langrenn. Den topper Bjørn Dæhlie med sine 46, mens russiske Jelena Välbe har 45 og Bente Skari 42.

Nummer 40
Og det nærmer seg. Lørdag ble Marit Bjørgen den fjerde langrennsløperen i historien med 40 verdenscupseirer, da hun vant den klassiske 10-kilometeren i sveitsiske Davos.

- Det er helt utrolig. Jeg var litt spent og trodde ikke at jeg skulle stå helt øverst på pallen i dag, men kroppen stemte og skiene var helt perfekt, sier Bjørgen til TV 2.

Dette var Bjørgens åttende verdenscupseier på rad. Faktisk er ikke OL-dronningen fra Vancouver slått i verdenscupsammenheng siden 17. januar, altså for elleve måneder siden.

Les også: Sist slått: 17. januar I - Jeg blir nok slått snart

Lørdagens seier var Bjørgens aller første i Davos, som har vært et problematisk sted for langrennsdronningen fra Rognes. Men akkurat nå virker det som om ingen utfordring er for stor for 30-åringen.

Johaug på pallen
Bjørgen startet halvminuttet bak Justyna Kowalczyk, og tok faktisk igjen sin polske konkurrent i sporet. Kowalczyk ble likevel nummer to, 29,3 sekunder bak Bjørgen.

Faktisk hadde Bjørgen krefter til overs på slutten, men ville ikke gå forbi og gi Kowalczyk drahjelp mot slutten. For det var sekundstrid mellom polakken og Therese Johaug om andreplassen.

Johaug gikk et kjempeløp, men måtte gi tapt for Kowalczyk og ble nummer tre. Johaug ble slått av Bjørgen med nesten 40 sekunder, men var 58 sekunder raskere enn finske Aino Kaisa Saarinen på fjerdeplass. Johaug var også raskest på den siste etappen i minitouren i Kuusamo for to uker siden, og er virkelig i rute til VM i Holmenkollen senere i vinter.

Verken Kristin Størmer Steira eller Vibeke Skofterud deltok i lørdagens renn. Skofterud har vært syk, mens Steira har restriksjoner i klassisk som følge av et tretthetsbrudd i en hæl.

Likevel ble det en svært god laginnsats.

MER VINTERSPORT:
Tarjei Bø vant igjen
Aksel Lund Svindal på pallen

Kjempeløp av Elden
For Marte Elden, som kom inn på laget som reserve, fortsatte der hun slapp under norgescupen i Meråker sist helg. Fra et tidlig startnummer knallet hun til og ble nummer sju.

Dette var hennes beste plassering i verdenscupen noen gang. Fra før hadde hun en tiendeplass fra verdenscupfinalen i Falun i 2008, der spesielt interesserte vil huske at hun lenge var med i seierskampen.

Elden gikk seg trolig rett inn i kampen om en plass på det norske VM-laget.

- VM er et drømmemål. VM i Norge er noe alle har lyst til å få oppleve, selvfølgelig, sa hun til Nettavisen for en uke siden.

Les også: - VM er et drømmemål

Sprint søndag
Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 22, mens Marthe Kristoffersen fulgte på 23.-plass. Tyngre gikk det for Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som endte på en overraskende svak 41.-plass.

Maiken Caspersen Falla, som er sprinter og kom inn som reserve, ble nummer 45

Se offisielle resultater her

Søndag er det sprint, fristil, i Davos. Også der må Marit Bjørgen finne seg i å være den største favoritten.

PS. VM- og OL-løp teller ikke i verdenscupen i langrenn.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.