RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: CLIVE BRUNSKILL (Afp)

Nå har han alle

Sist oppdatert:
Her står Rafael Nadal (24) med pokalen som gjør ham historisk.

Han er bare den syvende som klarer det.

Ivan Lendl klarte det ikke. Bjørn Borg klarte det ikke. Selv ikke Pete Sampras klarte det.

Men natt til tirsdag norsk tid tok Rafael Nadal den Grand Slam-tittelen han manglet - US Open - etter å ha slått Novak Djokovic 6-4, 5-7, 6-4, 6-2 på Flushing Meadows i New York.

Eksklusiv klubb
Fra før har bare Roger Federer, Andre Agassi, Roy Emerson, Rod Laver, Don Budge og Fred Perry vunnet alle de fire Grand Slam turneringene i tennis - Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Nadal er også den første siden Rod Laver i 1969 som klarer å vinne French Open, Wimbledon og US Open samme år.

- Dette er mer enn jeg drømte om, sa Nadal under sin tale til publikum etter triumfen.

- Det er stort bare å komme til finalen. Å ha dette trofeet i mine hender om noen sekunder er bare helt utrolig, sa spanjolen.

Finalen ble utsatt fra søndag til mandag på grunn av gjenstridig regn i New York, og mange så det som en fordel for Djokovic siden han da fikk hvile et ekstra døgn etter den dramatiske femsettskampen i semifinalen mot Roger Federer.

Djokovic med overtaket
Og faktisk var det mer som talte for at serberen skulle få has på verdenseneren. Djokovic har nemlig spilt ti kamper mot Nadal på hard court, dekket som kler banene i New York, og vunnet sju av dem.

Men Grand Slam-finaler våkner villdyret i Nadal. Han har tross alt åtte Grand Slam-titler fra før og bare to finaletap - begge mot Federer. Han tok første sett, men havnet bakpå i det andre da Djokovic brøt serven hans blankt til 3-1.

Men Nadal kjempet seg inn i kampen igjen. Så på stillingen 4-4 i det andre settet returnerte regnet til New York, og spillet måtte avbrytes.

Først etter en time og 50 minutter kunne spillerne gå på banen igjen for å fullføre finalen. Djokovic holdt hodet kaldest og tok hjem det andre settet 7-5.

Etter å ha halt i land det tredje 6-4, tok Nadal fullstendig over i det fjerde og gikk raskt opp i 5-1 og vant til slutt 6-2.

- Best i verden
Djokovic måtte bare applaudere, noe han gjorde bokstavelig talt underveis i det siste settet, og verbalt etter kampen.

- Nå er han den beste tennisspilleren i verden. Han fortjener seieren, sa Djokovic, og fikk skryt tilbake fra Nadal.

- Novak er et stort forbilde for unge spillere. Jeg vil gratulere deg med en god turnering, og jeg er sikker på at du vinner dette trofeet om ikke lenge, sa Nadal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere