Frisparkperlene til Malick Mané begynner å bli faste innslag for Sogndal. Søndag scoret senegaleseren det første i 2-0-seieren mot et Odd i forferdelig borteform.

Mané ble hentet inn som en offensiv forsterkning på Fosshaugane før 2012-sesongen. Men han lyktes bare med å score to mål på 30 kamper i debutsesongen for Sogndal.

I hjemmekampen mot Brann for to uker siden leverte Malick Mané et frisparkmål fotballspillere på treningsfeltet drømmer om å lære seg.

Også i cupkampen mot Træff 1. mai leverte senegaleseren på dødball. Søndag gjentok han bedriften, da med frisparket som ga Sogndal-ledelse i det 42. minutt.

- Det var veldig viktig for oss å gå til pause med 1-0, for det kunne vippet begge veier i denne kampen. Heldigvis har vi en veldig god keeper bakerst, sa Sogndal-trener Jonas Olsson til C More.

Svak form
Odd har ikke fått den beste starten på årets sesong: Sogndal-tapet er sesongens så langt fjerde bortetap av fire mulige, noe som har ført til at Odd for øyeblikket innehar 15.-plassen på tabellen.

Men tabellsituasjonen var ikke så tydelig mot Sogndal. For Odd skapte mange store muligheter og hadde taket på hjemmelaget i store deler av den første omgangen.

Da snaut ti minutter gjensto før pause, avsluttet Herolind Shala rett på Erik Dahlin i Sogndal-buret.

Like før pause kom scoringen fra Mané, som drepte det lille initiativet Odd hadde.

- Vi var ikke dårlige, for vi hadde ballen mye og skapte mye. Vi var ikke gode nok i motstanderes 16-meter. Vi var rett og slett litt tannløse. I tillegg møtte vi laget som er desidert best på dødball i eliteserien, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til C More.

Spikeren i kista
I annen omgang klarte ikke Odd å komme helt opp på nivået fra midten av første omgang, og Sogndal var ved flere anledninger nær 2-0.

Blant annet hadde Rune Bolseth en god mulighet, men den umarkerte midtbanespilleren bommet på ballen i feltet.

Etter 80 minutter var det duket for en ny Sogndal-dødball. Odd-forsvaret klarte ikke å klarere, og innbytter Eirik Skaasheim, som kom inn for Sidy Sagna etter 55 minutter, kunne enkelt sette ballen i mål fra kloss hold.

- Da vi fikk 2-0 så mistet Odd mye energi, og da var det vi som styrte kampen. Det var veldig viktig med tre poeng i dag, sa Olsson.

Sogndal klatret ut av bunnstriden og opp på en foreløpig 10.-plass med sine 12 poeng. (©NTB)