RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå har Marit den røde ledertrøya

Foto: Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
- Dette var utrolig viktig, sier skidronningen.

Det meste handlet om Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk under torsdagens 15 kilometer jaktstart under Tour de Ski.

Den polske jenta gikk ut først, men Bjørgen kom fort opp i ryggen på rivalen og de to holdt følge inn mot mål.

- Utrolig viktig
I avslutningen var trønderjenta raskest og spurtet inn til seier. Kowalczyk fulgte to sekunder bak i mål. Dette var Bjørgens fjerde strake etappeseier.

Dette betyr at den norske jenta nå har tatt over ledertrøyen i Tour de Ski. Hun har syv sekunder ned til Kowalczyk etter torsdagens etappe.

- Jeg følte meg veldig bra, men det vanskelig å gå ifra Kowalczyk. Derfor bestemte jeg meg for at jeg i hvert fall skulle være først inne på stadion, sier Bjørgen til NRK.

- Hvis du ligger bak så mister du mye fart i svingen inn mot mål. Dette var utrolig viktig, fordi det har aldri vært så jevnt mot slutten, fortsetter hun.

Johaug tapte
Therese Johaug startet som nummer tre på torsdagens etappe og beholdt den posisjonen. Hun tapte imidlertid tid til lederduoen. Hun gikk i mål 3.16,9 minutter bak Bjørgen.

Sammenlagtlederen i Tour de Ski er imidlertid ikke villig til å avskrive jenta fra Dalsbygda helt enda.

- Det er tre minutter nå? Det er mye, men det er en dag på lørdag hvor hun kan hente mye. Men jeg føler meg bra og hadde en ny god dag i dag, men det blir jevnt, sier Bjørgen.

Av de øvrige norske ble Marthe Kristoffersen nummer seks, Astrid Uhrenholdt Jacobsen nummer åtte, Ingvild Flugstad Østberg nummer 10 og Kristin Størmer Steira nummer 15.

Nettavisen fulgte rennet direkte:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere