NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers har slitt med å score i overtall gjennom hele sesongen, men etter flere utskiftninger i spillerstallen ser det ut som det endelig kan ha snudd for blåtrøyene.

Da Zuccarello Aasen ble hentet til Rangers fra Magnitogorsk Metallurg i KHL, var nemlig hans ferdigheter i overtallsspill en av grunnene til at nordmannen fikk fornyet tillit i NHL.

Siden har Ryan Clowe, John Moore og Derick Brassard sluttet seg til klubben. Alle tre utmerket seg i debuten mot Pittsburgh Penguins og Clowe og Brassard scoret i overtall i 6-1-seieren.

Roste Zuccarello
På pressekonferansen etter Penguins-kampen nevnte Rangers trener John Tortorella at Zuccarello sammen med rekkekameraten Brad Richards var to spillere som har bidratt i overtall den siste tiden.

- Vi har trengt å spre [overtallspillet] en del fordi det ikke har fungert. Zucc har hjulpet og Richie spiller bedre, så vi får se hvordan det går, sa Tortorella.

I sine tre kamper for Rangers så langt i årets sesong har Zuccarello Aasen spilt 48, 29 og 45 sekunder i overtall. Til tross for rosen fra treneren har det ikke endt i noen målpoeng for nordmannen i overtall.

- Overtallspill som fungerer
Da Tortorella fikk spørsmål om lagets andre overtallsrekke, parerte Rangers-treneren med at laget ikke har en første eller andrelinje i overtall, men varierer hvem som får istid.

- Det er ikke vår andre overtallsrekke. Vi har noen karer som henger med beinet over vantet og tror de skal spille i power play hele tiden. Når vi splitter dem opp og bruker Zucc og Richie på noen av dem - vi har snakket innad i laget om dette, og det er ikke første overtallsrekke eller andre overtallsrekke - er det et overtallspill som fungerer, sa Tortorella.

Etter å ha scoret på tre av fire overtallsmuligheter mot Pittsburgh, klatret Rangers fra 25 til 22 på listen over beste lag i overtall.

Undertallspillet har også sviktet.

På sjuendeplass
New York Rangers er bare rangert som det 15. beste laget i undertallspill i denne sesongen. Selv om problemer med overtallspillet ikke er nytt, har undertallspillet tidligere demmet opp for den dårlige uttellingen, ifølge Tortorella.

- I de siste årene, når overtallspillet har hatt problemer, så har undertallspillet vært blant de aller beste. Sånn har det ikke vært i år. Når overtallspillet ikke fungerer og undertallspillet ikke fungerer, så ender du opp rundt .500 (med 50% poengfangst, red. anm.), sa Tortorella.

Det var i undertallspill at Zuccarello Aasen noterte sitt første målpoeng for sesongen. Mot Winnipeg Jets hadde han assist på Ryan Callahans utligning mens Dan Girardi satt ute med en to-minutter.

Rangers er for øyeblikket på åttendeplass i Eastern Conference med 39 poeng. Laget har 18 seire, 15 tap i ordinær spilletid samt tre tap i ekstraomganger.

New York har 12 kamper igjen av grunnspillet og kjemper om sluttspillplass med rivalene New Jersey Devils og New York Islanders. Kun åtte av de 15 lagene i øst går videre til sluttspill.

Rangers kommer til å få stort behov for sine nye overtallspillere hvis de skal ha noe håp om å avansere til sluttspillet og kjempe om lagets første Stanley Cup-triumf siden 1994.