Gå til sidens hovedinnhold

Nå har spisshelten blitt manager

Skal redde gammel storhet.

Jimmy Floyd Hasselbaink var en av Premier Leagues mest målfarlige spisser under sin tid i Chelsea.

Nederlenderen hamret inn mål fra alle vinkler i perioden 2000 til 2004, og scoret også må l for Middlesbrough og Charlton i Englands toppdivisjon.

Spissen spilte totalt 426 kamper under sin tid med en rekke forskjellige klubber i England og Wales, og noterte seg totalt for 175 mål i alle turneringer.

Etter at han la fotballen på hyllen har den nå 41 år gamle nederlenderen fått seg jobb som trener, og var en del av staben til Nottingham Forest fram til januar i år.

Ny jobb
Onsdag kan den belgiske klubben Royal Antwerp annonsere at Hasselbaink har landet en hovedtrenerjobb. 41-åringen skal lede klubben det kommende året.

Hasselbaink har signert en ettårsavtale med Antwerp, og skulle han lykkes i jobben vil avtalen bli forlenget, opplyser klubben på sin nettside.

- Jeg gleder meg over denne muligheten. Dette var en attraktiv jobb, og både klubben og byen er et perfekt sted for meg å starte min managerkarriere, sier Hasselbaink.

- Royal Antwerp spiller for tiden på andre nivå i Belgia.

- Målet nå er selvfølgelig opprykk, så får vi bygge laget videre etter det. Vi ønsker å spille angrepsorientert fotball og med støtte fra fansen håper jeg dette skal lykkes, sier han.

Lang karriere
Hasselbaink startet karrieren i nederlandske Telstar, og var senere innom klubber som Boavista, Atlético Madrid, Leeds, Chelsea, og Middlesbrough. Han fikk 23 landskamper for Nederland.

Royal Antwerp har tidligere vunnet den belgiske serien ved fire anledninger, men sist gang var helt tilbake i 1957. Klubben kom på andreplass i den gamle cupvinnercupen i 1993.

Profilerte navn som John Aloisi, Louis van Gaal og Peter Utaka har tidligere spilt for den belgiske klubben.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til konkurranse@nettavisen.no. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!

Reklame

NÅ: Tilbud på alle produkter fra Dewalt

Kommentarer til denne saken