STOCKHOLM (Nettavisen): Etter det overraskende tapet mot Sveits i sin første kamp, har Sverige hevet seg og beseiret både Tsjekkia og Hviterussland med 2-1 i sine to foregående kamper.

Dagen før møtet med Norge, fikk svenskene se det norske laget bli rundspilt og slått 7-1 av hockeystormakten Canada.

- Et lag man må slå
Expressens hockeyjournalist Jonatan Lindquist legger ikke skjul på at hockeygale Sverige knapt tåler et tap for lillebror i vest.

- Det kommer ikke til å være snille overskrifter hvis det skjer. Norge er et lag man bare må slå. Delvis fordi Sverige er bedre, men også fordi det er nettopp Norge, sier Lindquist til Nettavisen.

Selv om Lindquist ikke virker overbevist av det det svenske laget har vist så langt i VM, er han klar på hva det svenske folket forventer.

- Det er greit av Petter Northug er bedre på ski, men i ishockey skal vi slå Norge ti av ti ganger, sier han med et smil.

Sverige sliter med å score
Han innrømmer at han hadde forventet mer av Norge i kampen mot Canada tirsdag, men tror likevel at laget kan slå sterkere tilbake mot Sverige.

- Jeg tror det var veldig tøft for dem at Tollefsen var borte i den kampen. Holtet også så klart, men framfor alt trengte Norge Tollefsen mot Canada. Han kommer tilbake nå, og det betyr mye for dem. Jeg tror absolutt de kan by på mer mot Sverige.

Svenskene har slitt med effektiviteten så langt, og den offisielle statistikken viser at søta bror bare har Latvia og Tsjekkia bak seg på den statistikken. Seks mål på 99 skudd på mål er fasiten så langt.

- Dette er et svensk lag som har slitt med å score mål, så hvis Norge har et tett forsvar i onsdagens kamp, er det ikke umulig at dem kan ta poeng.

Revansjelystne nordmenn
Og til tross for en lei opplevelse mot Canada, er de norske hockeygutta klare for å reise kjerringa mot svenskene onsdag.

Jonas Holøs ser fram til å kunne revansjere tirsdagens stortap.

- Vi må spille den kampen vi egentlig skulle spilt mot Canada. Tette igjen defensivt og kanskje få et par mål i power play. Det som er fint med matchen mot Canada var at vi fikk rullert litt på laget og brukte ikke så mye krefter som vi ville gjort hvis det var en jevn kamp.

- Vi må utnytte svakhetene til Sverige og forhåpentligvis får vi straffet dem, sier Holøs til Nettavisen.

Martin Røyrmark ser også forbedringspotensial med tanke på hva som ble vist mot Canada.

- Sverige kommer sikkert til å ha pucken mest. Vi må spille smart, tett, ofre oss og ta de sjansene vi får. Vi kan ikke gi dem like mye som vi gjorde mot Canada. Vi må spille gjerrig og litt smartere, sier Røyrmark til Nettavisen.

- Små marginer
Det ville også gledet Patrick Thoresen, som mente Norge spilte som et guttelag i tirsdagens kamp.

- Det som er deilig er at det kommer en kamp igjen allerede i dag. Da kan vi slippe den Canada-kampen og fokusere på en ny en, sier Thoresen til Nettavisen.

Selv om det er en del ting som skal rettes på, er ikke KHL-proffen i tvil om at muligheten for poeng er til stede.

- Det har blitt gjort før, og det kan gjøres igjen. Som sagt, vi må heve oss mange hakk og gjøre det enklere. Det er mye som skal rettes på, men det er veldig små marginer, og det skal ikke så mye til før det sitter.

Klokken 20.15 droppes pucken i Globen.