Gå til sidens hovedinnhold

Nå hylles Svennis

Som engelsk landslagssjef ble han utskjelt og omtrent stemplet som udugelig. Nå hyller tabloidene Sven-Göran Eriksson.

Det skifter fort i engelske tabloider. Enten er du helt eller syndebukk.

Sven-Göran Eriksson ble aldri godtatt som engelsk landslagssjef, til tross for at han ledet England til kvartfinalen både i VM og EM. Svensken ble omtrent mobbet ut av jobben, men er nå i ferd med å få en skikkelig revansj. Som manager i Manchester City.

Svennis har ledet City til tre strake seire i Premier League-åpningen, og i helgen ble storebror Manchester United slått 1-0.

City er for øyeblikket best i byen. Og tabloidene hyller svensken som en helt.

Dette skriver engelske tabloider mandag etter Svennis' og Citys siste triumf i Premier League:

Daily Express:
«Demolition Derby»

- Lazio satte opp en gullplakett på sitt treningsfelt etter at Sven-Göran Eriksson ledet klubben til fire strake seire i Roma-derbyet. City kommer til å gjøre akkurat det samme om denne suksessen fortsetter.

Daily Mirror
«Svens revenge»

- Sven tok sin tid, han lot telefonrøret hvile, han bet tennene sammen og han ventet. Så kom dagen. Denne regnfulle dagen da alt endret seg. Da Eriksson fikk sin lune hevn over sine plageånder (tabloidene).

The Sun
«It´s Sven-Goran ERIKSSONG»

- Eriksson stod bak en derbydag som fansen alltid kommer til å huske. Og fansen sang hans navn. Ferguson gratulerte Eriksson etter kampen, og de skålte på svenskens kontor.

Daily Mail
«Sven fortjener alt skryt»

- Ingen kan flykte fra en hevngjerrig Eriksson. Selv ikke Sir Alex Ferguson. Mens Ferguson må starte sesongen fra bunnen, så starter Eriksson på toppen med penger tilgjengelig til å styrke stallen ytterligere. Eriksson har omskolert Richards til midtstopper, og Johnson fra en ordinær spiller til en klassespiller. Han har allerede coachet City mer på tre kamper enn han gjorde på fem år som trener for England.

Daily Star
«Sven nuller Fergie»

- Svensken sørget for at Manchester United er i sjokktilstand. Målscoreren Geovanni var gratis – til sammenligning med Tevez, som koster United 420 millioner kroner når overgangen blir permanent. Mens Eriksson jublet og gratulerte sine spillere etter sluttsignalet, forsvant Ferguson kjapt ned i spillertunnelen.

The Times
«A tale of one city»

- Sven-Göran Erikssons mål om å vise at han er verdig dette landet, påminner oss med en ustoppelig kraft. Snøballen startet på Upton Park, og nå minner det hele om et voldsomt snøskred.

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis