Han har allerede vunnet en vårklassiker (Fleche Wallonne i 2010).

Han har allerede vunnet VM, i Mendrisio i 2009.

Han har allerede vunnet Tour de France.

Cadel Evans har med andre ord en merittliste de fleste bare drømmer om. Så er det egentlig noe mer han kunne ønske seg?

Dratt tomhendt hjem tre ganger
Ja, for nå ser australieren muligheten for å sikre landet sitt mer heder og ære, under neste års OL i London.

- Jeg vet ikke om løypen passer meg, men om jeg kan være mannen som representerer landet mitt, vil jeg selvsagt delta med glede, forteller den nybakte Tour de France-mesteren til AAP.

Cadel Evans har også noe å revansjere i OL. Tre ganger har han deltatt, men han står fortsatt uten medalje fra de gjeve lekene.

I 1996 ble han nummer ni under terrengsykkelkonkurransen i Atlanta, mens han forbedret det resultatet til en sjuendeplass fire år senere i Sydney, i samme disiplin.

Før lekene i Beijing i 2008 ahdde han gjort et meget vellykket bytte fra terrengsykkel til landevei, allikevel måtte han ta til takke med femteplass på tempoløpet og 14. plass på fellesstarten.

Vanskelig dobbel
Dermed kan London-OL fort være siste anledning for 34-åringen til å vinne edelt metall under de olympiske lekene, for sitt moderland.

Det er allikevel en realistisk verdensmester som innser at han er avhengig av at løypen passer han godt om det skal være vits i å snakke om medaljehåp.

- Om det er en løype som passer andre bedre, så burde det kjøres for noen andre også.

Neste års OL-konkurranse vil bli arranger 29. juli, kun en uke etter at Tour de France 2012 er avsluttet. Det kan dermed bli vanskelig å både gjøre det sterkt i Tour de France og vinne OL-gull.