NORGE - HVITERUSSLAND 3-1:

STOCKHOLM (Nettavisen): Den siste uka har vært preget av mye snakk om for dårlig power play og alle suspensjonene de norske hockeygutta har pådratt seg.

- Vår beste kamp
Lørdag slo Roy Johansens menn tilbake og beseiret Hviterussland med 3-1.

- Dette er den beste kampen vår i turneringa. Hockey er ferskvare, så vi er glad for at den siste kampen var den beste og gir en bra inngang til morgendagen, sier Johansen.

Landslagssjefen mener Norge kanskje burde satt spikeren i kista enda tidligere.

- Vi er pigge i beina i dag, mange er flinke til å skjerme pucken, og de klarer ikke å komme på oss. Vi burde kanskje ha avgjort kampen totalt i de to første periodene.

Spets tror på avansement
Lars Erik Spets spilte en solid kamp og høstet også ros fra trener Johansen etter kampslutt. Lørenskog-spilleren var selv godt fornøyd med kampen.

- Jeg synes vi gjør en skikkelig solid kamp. God energi, og vi har bra trykk på det vi gjør. Vi er der vi skal være, synes jeg. Det er bra over hele linja, sier Spets til Nettavisen.

Trønderen innrømmer at det var godt å endelig få et mål i power play også.

- Jeg har alltid visst at vi kan score i power play, men det var viktig å få en, så vi får roet oss ned og senket skuldrene. Det er selvfølgelig viktig for de som spiller der.

Og troa på kvarfinalespill ble enda sterkere etter lørdagens møte med Hviterussland.

- Jeg har alltid hatt troa, men med tanke på hvordan vi spilte, fikk jeg enda mer troa. Nå må vi bare fortsette.

God start
Norge fikk en god start på kampen, og det var fullt fortjent at Per-Åge Skrøder sendte Norge i ledelsen etter glimrende forarbeid av både Kristian Forsberg og Martin Røyrmark etter fire minutter.

Den siste uken har det blitt skrevet mye om de tre karantenene Norge har pådratt seg så langt i mesterskapet.

13 minutter ut i kampen sørget Andreas Martinsen for at det norske laget fort kan ha pådratt seg sin fjerde da han gikk knallhardt inn i ryggen på en hviterusser én meter fra vantet.

Düsseldorf-spilleren måtte gå rett i dusjen, og Norge måtte klare seg med én mann mindre i fem minutter.

De norske gutta red av stormen og kunne gå inn til pause med 1-0-ledelse.

Skrøder-dobbel
I andre periode satte Skrøder inn sitt andre mål for dagen. Mats Trygg fyrte av et skudd, som Skrøder styrte på mål. Vitali Belinski reddet først, men på returen var Skrøder nådeløs.

Sarpingen spilte sin 100. landskamp for Norge, og feiret denne med to mål. Det gjorde godt for målscoreren, som har slitt tidligere i VM. Noen feiring av de 100 kampene blir det imdlertid ikke på Skrøder.

- Vi må være profesjonelle. Feire kan vi gjøre hele sommeren, konstaterte Skrøder overfor MAX.

I siste periode satte Anders Bastiansen inn Norges tredje mål og sikret dermed også tre viktige poeng.

Alexander Kulakov reduserte til 3-1 rett før slutt, men nærmere kom aldri hviterusserne, som tok ut målvakten i jakten på poeng i sluttsekundene.

Norge møter Sveits søndag.