RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Bale ryke for Tottenham

Foto: Getty Images / All Over Press
Sist oppdatert:
Tottenham rotet det til mot Wigan.

WIGAN - TOTTENHAM 2-2:

Tottenham-manager Andre Villas-Boas fortalte før lørdagens bortekamp mot Wigan at Gareth Bale vil bli i Spurs om laget sikrer seg en plass i Champions League neste sesong.

Det kan derimot bli vanskelig etter at Spurs spilte 2-2 mot hardkjempende Wigan lørdag.

Bale sendte Tottenham i ledelsen etter kun ni minutter av oppgjøret, men hjemmelaget kom sterkt tilbake og scoret to mål, før Tottenham utlignet like før slutt.

Dermed jubler trolig både Arsenal og Chelsea, som nå har muligheten til å klatre fra Tottenham på tabellen.

Tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt tror derimot ikke at det er kjørt for Spurs med tanke på Champions League neste sesong.

- De er ikke ute, men det er mye vanskeligere nå, sier Thorstvedt i TV 2-studioet etter kampen.

Thorstvedt tror Tottenhams hengekamp mot Chelsea blir avgjørende.

- Forhåpentligvis et viktig poeng
Villas-Boas var etter kampen fornøyd med at Spurs reddet ett poeng mot Wigan.

- Vi gjorde det bra i første omgang med ti skudd på mål mot deres to. Problemet var at da vi startet andre omgang trodde vi at vi hadde kontroll. Så scoret Wigan nesten med en gang, og det ødela selvtilliten vår, sier Villas-Boas til BBC.

- Det virket som det gikk mot spillets gang. Men det var bra å redde ett poeng, og forhåpentligvis kan det bli en viktig poeng, sier portugiseren.

Spurs åpnet best
Det var to lag som kjemper i hver sin ende av tabellen som møttes på DW Stadium lørdag ettermiddag.

Tottenham har fortsatt muligheten på tredjeplassen i årets Premier League, mens Wigan gjør alt de kan for å komme seg over streken.

Spurs åpnet kampen best og var svært nære scoring etter bare seks minutter. Tom Huddlestone, som fikk en sjelden mulighet fra start, forsøkte seg med en frekk variant da han valgte å skyte på et frispark fra svært skrå vinkel. Skuddet overrasket Joel Robles i Wigan-målet, men heldigvis for hjemmelaget gikk skuddet i stolpen.

Få minutter senere kunne derimot gjestene slippe jubelen løs.

Maynor Figueroa spilte ballen tilbake til keeper, som på merkelig vis forsøkte å sende en pasning til en medspiller på kanten. Men dit kom ballen aldri. Pasningen gikk i stedet rett i Gareth Bale og så i mål. Waliseren kunne dermed notere seg for sin 19 Premier League-scoring for sesongen.

Wigan svarte med en gang
Men jubelen skulle være kortvarig for Spurs. Ett minutt senere fikk hjemmelaget corner, som de utnyttet på best mulig vis.

Shaun Maloney slo corneren, som endte opp hos kaptein Emmerson Boyce. I lufte var Boyce overlegen i duell mot Jan Vertonghen, og kapteinen stanget inn utligningen for Wigan.

Hjemmelaget kom mer med i kampen etter scoringen, men det var Spurs som fikk kampen neste store sjanse.

Etter 22 minutter tok Jermain Defoe seg forbi flere Wigan-spillere, før han sendte ballen videre til Scott Parker. Tottenhams midtbanekriger avsluttet på halv volley, men skuddet gikk over.

Noen minutter senere var det Wigans tur. Arouna Koné fikk ballen fra cirka 20 meter og så at Hugo Lloris sto et par meter ut fra streken. Ivorianeren forsøkte seg derfor på en lobb, men ballen gikk like over mål.

Skader
Halvtimen ut i kampen ble Defoe spilt igjennom av Vertonghen, men Figueroa fikk taklet Tottenham-spissen i avslutningsøyeblikket. Dessverre for midtstopperen fra Honduras ble han skadet i duellen og måtte byttes ut få minutter senere.

Ut måtte også Tottenhams Moussa Dembélé, som også pådro seg en skade. Inn kom Lewis Holtby for gjestene.

Spurs presset voldsomt på for scoring før pause, og 44 minutter ut i kampen holdt Gareth Bale på å score sitt andre mål for dagen, da han fikk hodet på Kyle Naughtons innlegg. Men forsøket gikk like over mål.

To minutter senere var gjestene enda nærmere scoring da Defoe lurte seg gjennom Wigan-forsvaret med en vakker vending. Men heldigvis for Wigan fikk Robles stoppet Tottenham-spissen. Keeperen måtte imidlertid gi retur, men også på neste Tottenham-forsøk fikk Robles avverget.

Dermed sto det fortsatt 1-1 da dommer Martin Atkinson blåste av etter 45 minutter.

Wigan med kanonåpning
Mens Tottenham åpnet best i førsteomgang var det hjemmelaget som startet best etter hvilen.

Og det skulle ikke ta mer enn fire minutter av omgangen før DW Stadium eksploderte.

Callum McManaman fikk ballen av lagkamerat James McCarthy før han avsluttet på fantastisk vis fra 16 meter. Lloris klarte ikke å løfte armene raskt nok, og måtte se ballen gå over ham og i mål. Dermed sto det 2-1 til hjemmelaget.

Wigan fortsatte å styre kampen utover omgangen, og produserte flere gode sjanser mot et Tottenham-lag som måtte sende folk fremover.

Men da Wigan ikke klarte å sette sjansene, var det Spurs som scoret like før slutt.

Tottenham utlignet
Tom Huddlestone banket et frispark inn i feltet, som etter mye klabb og babb gikk via en Wigan-forsvarer og i mål.

Spurs presset hardt på for seiersmålet på overtid, og etter 94 minutter så det ut til at Spurs skulle score da de fikk et frispark på kanten av 16-meteren.

Bale forsøkte seg med et skuddforsøk, som Robles måtte gi retur på. Returen snappet Huddlestone opp, før han avsluttet fra 12 meter, men igjen reddet Robles, og igjen måtte han gi retur. Neste retur endte opp hos Defoe, men Tottenham-spissen klarte ikke å sette ballen i mål.

Sekunder senere blåste dommeren av kampen, og dermed ble det 2-2, noe som trolig ingen av lagene er særlig godt fornøyd med.

Tottenham ligger fortsatt på femteplass med 62 poeng, mens Wigan fortsatt ligger under streken med 32 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere