*Nettavisen* Sport.

Nå kan det bli kunstgress på Brann stadion

Foto: RUNE JOHANSEN (BA)

- Det er helt naturlig.

24.05.13 13:39

Kunstgresset er på vei inn på Norges nasjonalarena. Nå skal Brann diskutere om Stadion skal få det samme, skriver BA.

– Vi skal ha en diskusjon om underlaget vårt i løpet av dette året. Det er helt naturlig nå, men det er en intern diskusjon i klubben og utfallet kan jeg ikke si noe om før den har startet. Det kan godt hende at det blir som før med naturgress, sier daglig leder Roald Bruun-Hanssen i Brann til BA.

Sist klubben hadde den samme diskusjonen var i 2008. Da ble det egentlig ikke en diskusjon. Alle ville legge nytt naturgress.

Åpner for debatt
Både vintrene og kunstgresset har forandret seg siden den gang. I går var første gang Branns A-lag kunne trene på Stadion siden i fjor høst.

– Vi har opplevd et par tøffe vintre nå, og samtidig har vi en treningssituasjon på Nymark som ikke er ideell. Det blir en debatt i tett samarbeid med sportslig avdeling. De er en nøkkelbrikke i denne diskusjonen, sier Bruun-Hanssen til BA.

Brann har hatt en del trøbbel med matten etter omleggingen i 2008 og i kombinasjon med tidligere sesongstart har gresset på Stadion fått hard medfart. Senest denne uken måtte deler av underlaget byttes ut.

Samtidig har Norges Fotballforbund et prinsippvedtak på at det skal legges kunstgress på Ullevaal stadion. Avklaringen på dette kommer i løpet av året. Nasjonalarenaen vil da få kunstgress enten sommeren 2014 eller 2016.

Kunstgress på Ullevaal
– Forbundet sender et signal med sitt vedtak, som også gjør det naturlig for oss å gjøre det samme. Dette er en diskusjon som dukker regelmessig opp, sier Bruun-Hanssen.

Brann, Viking, Molde, Rosenborg, Haugesund, Vålerenga og Lillestrøm er klubbene i eliteserien med naturgress.

– Vårt vedtak legger ingen føringer for klubbene, men det er naturlig at det diskuteres. Dette er opp til klubben selv å bestemme, sier informasjonsansvarlig Svein Graff i NFF.

Kunstgressdebatten vekker følelsene i folk. Det er steile fronter. I 2008 hadde Brann en eldre spillergruppe, som ikke var en del av kunstgressgenerasjonen. Der var skepsisen stor. Verken spillernes makt eller meninger er like sterke i 2013. De er også yngre og mer vant til kunstgress.

Skarsfjord vil ha noe gjort
– Jeg er av typen som mener at fotball skal spilles på gress. Det tror jeg spillergruppen er også. Samtidig må en se på realitetene, og det er at vi har svært vanskelige forhold nå, selv om banemannskapene har gjort en kjempejobb etter vinteren. Derfor er det naturlig at vi tar en diskusjon på dette, og det finnes gode argumenter begge veier. Jeg kan ikke konkludere med hva som er best nå, sier Brann-trener Rune Skarsfjord.

– Vi må gjøre noe, og når vi har bestemt oss for det ene eller det andre håper jeg at det skjer noe fort, legger han til.

Brann-ledelsen vil ikke si noe om tidsrammen på et eventuelt kunstgress. Normalt sett tar det en måned å legge nytt kunstgress, og da er det naturlig at klubben ser på de samme mulighetene som forbundet gjør for Ullevaal:

Sommeren 2014 eller 2016. Da er det mesterskapspauser.

Brann-ledelsen vil ennå ikke si noe om kostnadsforskjellene på natur- og kunstgress.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Annonsebilag