*Nettavisen* Sport.

Nå kan du smile, Anders

Foto: AFP/Scanpix

Norge kunne ikke gjøre noe med suverene østerrikere, men Anders Jacobsen viste at han kan hoppe langt - også i konkurranse.

30.01.10 16:07

For i lagkonkurransen i skiflyging i Oberstdorf var det ingen som trodde at noen andre enn Østerrike skulle kunne vinne. Og tidlig ble det da også klart at det skulle bli vanskelig å tukte østerrikerne.

Men Norge tok i alle fall andreplassen, og det var flere ting å glede seg over.

Johan Remen Evensen fulgte opp sitt kjempehopp fra fredagens kvalifisering til det individuelle rennet, med to gode hopp lørdag. Men verken Tom Hilde eller Bjørn Einar Romøren leverte godt nok til at nordmennene skulle kunne true Østerrike.

Heller ikke Anders Jacobsen overbeviste i sitt første hopp, men skulle revansjere seg i finaleomgangen.

Da klinket hønefossgutten til med 217,5 meter. Konkurransens lengste hopp, og et tydelig prov på at Jacobsen er i bra form kort tid før OL.

Det var likevel en som hoppet lengre. Robert Kranjec hoppet fantastisk og landet til slutt på 226 meter. Dessverre for sloveneren Kranjec lyktes han ikke i å holde seg på bena og det ble fall, og dermed heller ikke bakkerekord.

Litt dramatikk ble det også på slutten, da Gregor Schlierenzauer bare skulle cruise Østerrike inn til seier. Men da gikk juryen ned på farten og Schlierenzauer hoppet bare 169,5 meter. Det var likevel mer enn godt nok til å sikre seieren. Akkurat det sier kanskje litt om hvor store favoritter østerrikerne er før OL i Vancouver.

Søndag venter det individuelle rennet, og kanskje får de norske hopperne forsterket troen på at det er mulig å tukte de østerriske superhopperne.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.