RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Nigel French / PA photos

Nå kan du smile, Solbakken

Sist oppdatert:
En etterlengtet seier for Wolverhampton.

WOLVERHAMPTON - LEICESTER CITY 2-1

Søndag tok Wolverhampton imot Leicester City på hjemmebane.

De fire første kampene for Ståle Solbakken og hans Wolverhampton har vært som en berg-og-dalbane. Laget står med én seier, én uavgjort og to tap.

Før søndagens kamp var imidlertid troppen satt og supporterne håpet på et mer stabilt lag.

Og supporterne fikk det de håpet på. To kjappe mål fra hjemmelaget satte fyr på tribunen. Først var det Wolves' superspiss Sylvan Ebanks-Blake, som stanget ballen i nettet. Deretter var det Richard Stearman sin tur. Et hjørnespark ble stusset videre, og fra en plassering bakerst i feltet banket den tidligere Leicester-spilleren inn Wolves' andre for dagen.

Leicester ga seg imidlertid ikke og fikk et mål i den andre omgangen. Bortelaget presset Solbakkens menn og hadde flere muligheter til å utligne. Wolverhampton klarte å holde ballen unna og endelig klarte Solbakken og hans menn å dra i land seieren. Nå står de med tre seire på de 28 siste kampene.

Knallåpning av vertene
Solbakkens Wolverhampton startet søndagens kamp med høyt tempo og tøffe taklinger.

Taklingen på Lloyd Dyer og nedsparkingen av Kevin Doyle kunne nok blitt belønnet med gult kort, men begge lag slapp unna med advarsel.

Etter at det var spilt drøye ti minutter fikk gjestene en stor sjanse. King fikk ballen inne i feltet, og skjøt fra kort hold. Ballen gikk imidlertid ut til corner.

Like etterpå smalt det i stedet på motsatt halvdel. Et perfekt frispark fra Sako traff hodet til Ebanks-Blake som stanget ballen i nettet.

Men hjemmelaget var ikke ferdig scoret enda. Bare syv minutter senere var Solbakkens menn på måljakt igjen.

En corner fra Tango Doumbia havnet i fanget på Richard Stearman, som scoret mot gamle lagkamerater - på halv volley.

Hjemmelaget styrte det meste av førsteomgang. Leicester kom også med et par kjempesjanser, men klarte ikke å sette ballen i nota.

Dermed kunne Solbakkens menn gå til pause med en solid ledelse.

Press fra gjestene
Leicester startet annenomgang med å presse vertene og fikk tidlig en stor sjanse, da en innlegg fra kanten gikk over hele feltet og i benet på keeper Ikerne.

Og bortelaget ga seg ikke og presset Wolverhampton betraktelig i de siste 45 minuttene.

15 minutter ut i den andre omgangen satt ballen i mål bak Wolverhamptons sisteskanse. Anthony Konchesky klinket til fra 30 meter og traff nydelig rett i kassa.

Dermed ble det en ny spenning i kampen. Gjestene fortsatte å presse og jaktet 2-2 på Molineux Ground.

Leicester var flere ganger nær en utligning og først var det Nugent som fikk en kjempesjanse, men avslutningen strøk stolpen.

Bare ett minutt senere fikk gjestene enda en scoringsmulighet. Innbytter Waghorn klinket til fra ti meter, men også denne gangen sto stolpen i veien.

Wolverhampton ble presset bakover på banen, mens Leicester rullet opp angrep på angrep.

Til tross for at bortelaget kanskje fortjente et mål, klarte Solbakkens menn å dra i land seieren. Dermed ble det endelig en opptur for Solbakken og hans Wolverhampton.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere