NEWCASTLE - ASTON VILLA 6-0:

Det ha vært mye negativt rundt Joey Barton siden han tok sine første steg ute på en Premier League-bane som et stort talent tidlig på 2001-tallet. Bråk, voldsepisoder og grusomme taklinger har forfulgt midtbanespilleren i mange år, men siden overgangen til Newcastle i 2007, har Liverpool-gutten gradvis funnet sin rolle.

Og foran årets comebacksesong i toppdivisjonen gikk 27-åringen offensivt ut. I løpet av sommeren har den tøffe Newcastle-spilleren nemlig anlagt en bart, som ikke skulle barberes bort før Tyneside-klubben tok sin første seier i årets Premier League.

Heldigvis for Barton, kan man kanskje si, skulle det ikke gå lenge av årets sesong før høvel og barberskum kunne pakkes ut av bagen. Søndag var nemlig midtbanespilleren og lagkameratene i storform da Aston Villa gjestet Newcastle på St. James Park.

LES OGSÅ: Nå er han Joey BARTon

Bom av Carew
Aston Villa åpnet sesongen på strålende vis da de nærmest gjorde narr av West Ham i åpningskampen hjemme i Birmingham. Det startet også lovende mot Newcastle. Og allerede etter ni minutters spill pekte dommer Martin Atkinson på straffemerket.

Ashley Young ble spilt igjennom av Stilian Petrov, og den raske vingen ble lagt i bakken av keeper Steven Harper. John Carew tok ansvar fra krittet, og med full kraft blåste nordmannen ballen himmelhøyt over mål. Hva Lille-John egentlig siktet på vites ikke, men det er nok lave odds på at det var noe med vinger.

Og like etter skulle vondt bli verre for Carew og Villa. I det 12. minutt var nemlig både sola og Joey Barton på farten. Mannen med barten fikk ballen på omtrent 25 meters hold, vendte opp og klinket til mot mål. Brad Friedel slapp skuddet noe enkelt forbi seg, og det så ut til at målvakten ble noe forstyrret av å ha solen i øynene. Det skal likevel nevnes at skuddet målte 106 km/t.

God uttelling
Og vertene ga seg ikke med det. Etter en drøy halvtime skulle 1-0 bli til 2-0. Et godt innlegg til Andy Carroll ble headet ned til Kevin Nolan. Den tidligere Bolton-spilleren headet først rett på Brad Friedel, men var først på returen, og da ble det nettsus til stormende jubel fra hjemmefansen. Dermed kunne Nolan feire sitt første Premier League-mål for Newcastle, etter at han ble toppscorer for klubben i The Championship forrige sesong.

En toppscorertittel han delte med nevnte Carroll, og minutter senere var det den lokale helten, med et anstrengt forhold til byens frisører, som skulle vise seg fram. En corner fra Barton ble headet videre, og hardhausen Richard Dunne bommet med sin klarering. Ballen havnet hos Carroll, som banket inn 3-0.

Aston Villa hadde ikke all verden å by på etter straffesparket, men det skal nevnes at laget var offer for et par tvilsomme offsideavgjørelser i løpet av første omgang. Spesielt ille var det på stillingen 1-0, da Ashley Young ble feilaktig avblåst da han var helt alene igjennom med Newcastle-keeper Steve Harper.

Når sant skal sies kunne for så vidt også Newcastle fått mer å juble for i løpet av de første 45 minuttene. Like etter 3-0-scoringen avsluttet Nolan fra spiss vinkel, og Friedel fikk bare så vidt avverget. I samme situasjon gikk også Alan Smith over ende inne i feltet, men dommeren lot tok aldri fløyten til munnen.

Carroll hat trick
Andre omgang åpnet litt roligere enn hva vi hadde vært vitne til før pause, men når det først smalt var det igjen hjemmelaget som sto for underholdningen på ærverdige St. James Park.

Villa jaktet naturlig nok en redusering og sto høyt med forsvaret etter 62 minutter. Wayne Routledge ble spilt fint fram, og fikk skutt fra rundt 20 meters hold, men tett fulgt av Dunne fikk han ikke skikkelig klem på avslutningen, som gikk rett på Friedel.

Fem minutter senere måtte imidlertid Aston Villas stødige keeper kapitulere igjen. Litt klabb og babb i feltet førte til at Barton fikk løftet ballen fram til Carroll. Unggutten lot seg ikke be to ganger, og hamret inn sitt andre mål for dagen på et flott volleyskudd.

Samme mann fikk også æren av å fullbyrde sitt første hat trick i Newcastle-drakten rett før slutt, da han iskaldt satte ballen forbi Friedel. Målet kom like etter at Kevin Nolan noen minutter tidligere hadde blitt tomålsscorer, da han fant nettet.

Vertene hadde dermed god grunn til å være strålende fornøyd med resultatet og årets første trepoenger. Aston Villa med debutant og bursdagsbarn Stephen Ireland har på sin side fått noe å tenke på etter den gode åpningen.

MOBIL: Få scoringsvarsel for ditt Premier League-lag.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED