Amedia, som blant annet eier Nettavisen, kjøpte seg i fjor høst inn i fotballappen FC Quiz.

FC Quiz er kort forklart et kunnskapsbasert, sosialt fotballspill der du kan konkurrere mot deg selv og andre.

Som en følge av denne avtalen vil du nå kunne teste hvor mye du kan om fotball mens du leser Nettavisen.

Her er denne ukens Premier League-quiz:

Nå kan du spille quiz

I våre saker om fotball vil det nå bli mulig å spille quiz. I første omgang vil det være mulig å spille en Premier League-quiz, men det vil etter hvert også bli muligheter for å teste hvor mye du kan om både Eliteserien, Obos-ligaen og andre ligaer.

LES OGSÅ: Overrasket over Mourinho: - Hadde ikke forventet det

Premier League-quizen blir oppdatert med nye spørsmål klokken 10 hver tirsdag. Du kan også laste ned appen på mobiltelefon (IOS og Android) eller gå inn via nettet og bli enda bedre kjent med FC Quiz-universet og de ulike funksjonene der.

I 2023 har Amedia rettigheter til både Obos-ligaen og tusenvis av andre fotballkamper fra blant andre Ligue 1 og lokalfotballen. Disse streames via plattformen Direktsport.no og er også tilgjengelig via Nettavisen og andre Amedia-aviser.

LES OGSÅ: Kritikken få Neville til å reagere: - En myte

Store ambisjoner

Mediekonsernet ser store utviklingsmuligheter sammen med FC Quiz opp mot disse fotballrettighetene.

– Amedia ser etter aktører som er i randsonen til vår kjernevirksomhet, hvor vi kan tilføre en industriell verdi og hvor potensialet for fremtidig vekst er stort. FC Quiz treffer godt på disse kriteriene, sa Amedias direktør for strategi og vekst, Ole-Martin Brekke i en pressemelding da avtalen ble annonsert i september i fjor.

– Vi har også stor tro på gründerne, som har en sterk kompetanse og et stort internasjonalt nettverk. Med vår lokale tilstedeværelse og store fotballsatsing kan vi utfylle hverandre godt. Dette blir et godt partnerskap, sa Brekke.

LES OGSÅ: Dette er rekordene Erling Braut Haaland kan slette

Frode Lia, blant annet kjent som tidligere redaktør i fotballmagasinet Josimar, er blant gründerne bak appen. Han er også daglig leder.

– Amedia er en perfekt partner for oss. Gjennom sin satsing på lokalfotball over hele Norge vil Amedia være en god match for vår ambisjon om å bygge et suksesscase her hjemme før vi skalerer for flere internasjonale brukere. Løsningen er under utvikling, og vil bli lansert for et større marked i løpet av 2023, sa Lia i pressemeldingen.

Vil du ha FC Quiz-appen på telefon eller nettbrett?

Her finner du appen for iPhone (IOS)

Her finner du appen for Android-telefoner

Her er denne ukens Premier League-quiz: