RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kan Federer bli Grand Slam-kongen

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Kan passere Pete Sampras med seier i Wimbledon-finalen.

Roger Federer er klar for sin sjuende strake Wimbledon-finale, etter at han torsdag slo tyske Tommy Haas med sifrene 7-6, 7-5, 6–3 i semifinalen av gressturneringen i London.

– Jeg synes at Tommy spilte bra i dag. Jeg var forberedt på at han kunne bli en tøff motstander, og er veldig fornøyd med min egen innsats i dag. Det er utrolig at jeg er i en ny finale, sier Federer etter kampen.

Dermed har sveitseren muligheten til å overta tronen som den spilleren med flest Grand Slam-triumfer gjennom alle tider. Federer deler nå førsteplassen med amerikanske Pete Sampras, begge står med 14 titler.

– Jeg snakker med Pete Sampras i nye og ne, og er beæret over å dele rekorden med ham. Skulle jeg vinne denne finalen, så ville det vært helt ekstraordinært, sier han.

– Jeg har opplevd mye press gjennom årene, så det er ikke noe problem. Finalen blir en ny stor kamp for meg, og en mulighet til å skrive meg inn i historiebøkene.

I finalen møter han vinneren av oppgjøret mellom amerikanske Andy Roddick og skotske Andy Murray.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere