*Nettavisen* Sport.

Nå kastes Huseklepp til løvene

Foto: Scanpix/ Erland Aas/Afp

- Jeg gleder meg, sier den ferske Serie A-proffen til Nettavisen.

03.02.11 22:41

Med 40.000 entusiastiske hjemmetilhengere på tribunen, og Marco Materazzi på motsatt banehalvdel, får Erik Huseklepp trolig sin debut i Serie A torsdag kveld.

Det er ingen hvilken som helst motstander som kommer til Stadio San Nicola i Bari. Det er regjerende Champions League-, Coppa Italia og Serie A-mester Inter.

- Håper på spilletid
Endelig har Huseklepps proffdrøm gått i oppfyllelse og angriperen er mer enn klar for å debutere mot Inter torsdag kveld.

- Dette blir spennende. Jeg gleder meg veldig til kampen og håper jeg får spille, sier Huseklepp til Nettavisen.

Landslagsspilleren trives så langt veldig godt i sin nye hjemby og har ingenting å utsette på mottakelsen fra fans og lagkamerater i Bari.

- Jeg har blitt tatt godt imot og trives. Førsteinntrykket av byen og klubben er veldig bra, sier 26-åringen videre.

Starter trolig på benken
I Gazzetta dello Sports sannsynlige lagoppstilling er nordmannen plassert på benken. Det tror Serie A-ekspert og Canalplus-kommentator Per-Jarle Heggelund stemmer på en prikk.

- Han starter nok på benken i første kamp. Det jeg er spent på, er om Giampiero Ventura (Baris trener, red.anm.) anser Huseklepp som kant eller spiss.

Heggelund innrømmer at det ser vanskelig ut med tanke på å redde plassen, men drømmer likevel om italiensk heltestatus for Huseklepp.

- Det ser absolutt tungt ut, men det er ikke umulig. Jeg er som vanlig ukuelig optimist og krysser fingrene for et norsk eventyr på San Nicola utover våren.

Tidligere denne uken gikk landslagssjef Egil Olsen ut og støttet Huseklepps klubbvalg. Heggelund stiller seg bak landslagssjefens uttalelser.

- Jeg synes det er festlig at Huseklepp kommer til Italia, og jeg er definitivt ikke enig med dem som mener det er et merkelig klubbvalg. Alle har godt av å hoppe med hodet først i eventyr man ikke har peiling på hvordan skal ende, mener hele Norges Serie A-ekspert.

Kjemper mot nedrykk
Inter jager byrivalen Milan i toppen av tabellen. Ifølge Gazzetta dello Sport får Marco Materazzi en sjelden sjanse fra start, mens Wesley Sneijder sitter på benken. Det giftige spissparet Giampaolo Pazzini/Samuel Eto'o starter på topp for de regjerende mesterne.

I motsatt ende av tabellen sliter Bari i bunnen av Serie A, men Heggelund tror den vonde trenden fort kan snu for Biancorossi.

- Venturas 4-4-2 er vel innarbeidet, det gjelder bare at laget får selvtillit. Noe et rush eller fire av Huseklepp kanskje kan hjelpe til med.

Skulle Huseklepp kopiere Antonio Cassano fra 1999, (Se video, red.anm.) og bli matchvinner mot Inter torsdag kveld, har Norge allerede fått en ny superstjerne i Serie A.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.