*Nettavisen* Sport.

Nå kjenner Dortmund-fansen smaken av gull

Foto: Ina Fassbender (Reuters)

Laget knuste Borussia Mönchengladbach, og rykker fra i gullkampen i Tyskland.

28.11.10 09:29

DORTMUND - MÖNCHENGLADBACH 4-1:

Etter gullsesongen i 2001-02 har det gått trådt for Borussia Dortmund, som ikke siden 2003 har klart å plassere seg blant de fire beste lagene i Bundesliga.

Årets sesong kan imidlertid komme til å ende i jubel, i hvert fall om laget fortsetter formen de har vist så langt i år.

Lørdag var det Borussia Mönchengladbach som måtte dra hjem fra Signal Iduna Park, bedre kjent som Westfalenstadion, som slaktoffer. For selv om gjestene ga hjemmefansen en kalddusj etter en halvtimes spill da Marco Reus satte inn kampens første mål, skulle også dette bli Dortmunds kveld.

Neven Subotic utlignet like før hvilen, og i andre omgang var det ingen tvil om hvor de tre poengene skulle havne.

Shinji Kagawa, Kevin Großkreutz og Lucas Barrios sørget for at sluttresultatet ble 4-1, og at laget troner i ensom majestet på toppen av tabellen i Bundesliga.

Laget har vunnet tolv av 14 kamper, og har hele sju poeng ned til overraskelseslaget Mainz på andreplass, som på sin side knuste Nürnberg 3-0 på fredag. Ned til Bayer Leverkusen på tredjeplass har Borussia Dortmund hele elleve poeng å gå på etter 14 av 34 serierunder.

Mohammed Abdellaoues Hannover klarte seg fint uten sin nordmann på topp, og slo Freiburg 3-0 på eget gress i en kamp der Didier Konan Ya scoret Hannovers andre mål. Det betyr at klubben holder en meget sterk fjerdeplass på tabellen, med forhåndsfavorittene Bayern München bak seg på tabellen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.