Nå kommer belønningen for Zuccarello

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

- Forhandlingene har startet, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

NEW YORK (Nettavisen): New York Rangers og Mats Zuccarello inngikk i sommer en ettårskontrakt verdt 1,15 millioner dollar.

Det var en fordelaktig avtale for Rangers, som hadde lite rom under lønnstaket og slet med å få plass til både Zuccarello og Derek Stepan, men klarte det til slutt. Mye takket være at Zuccarello aksepterte en såpass lav lønn, sammenlignet med spillere med tilsvarende resultater.

- Jeg vil vise at jeg kanskje er verdt en større kontrakt i framtiden, sa Zuccarello den gang.

Og det har han virkelig gjort.

Etter søndagens to scoringer i utendørskampen mot New Jersey Devils på Yankee Stadium, som Rangers vant 7-3, står Mats Zuccarello med 37 poeng på 53 kamper.

Nå skjønner Rangers og manager Glen Sather at det kan være lurt å gi nordmannen en lønnsøkning før verdien skyter ytterligere i taket.

Vil ikke involveres
- Kontraktsforhandlingene har startet. Rangers snakker med agentene mine nå, men jeg har bedt om ikke å bli involvert i det, sier Mats Zuccarello til Nettavisen.

Det er ingen tvil om at han har en kraftig lønnsøkning i vente. Agenter pleier å sammenligne sine klienter med andre spillere som har inngått nye kontrakter og levert sammenlignbare resultater, og i så tilfelle kan Brad Marchand i Boston Bruins være et eksempel.

Marchand er 25 år og produserte 36 poeng på 45 kamper forrige sesong. Året før produserte han 55 poeng på 76 kamper. Totalt ble det 91 poeng på 121 kamper disse to sesongene, et snitt på 0,75 poeng per kamp.

Marchand var såkalt «restricted free agent» (RFA) da han signerte sin nye kontrakt, som er verdt 18 millioner dollar over fire år – altså 4,5 millioner dollar er sesong.

Foto: Bruce Bennett / AFP / NTB scanpix

Bryan Little i Winnipeg Jets var også RFA da han i fjor sommer signerte en ny kontrakt. Etter 32 poeng på 48 kamper i 212/13 og 46 poeng på 74 kamper i 2011/12, et snitt på 0,64 poeng per kamp, fikk han en fireårskontrakt verdt 4,7 millioner dollar per sesong.

Mats Zuccarello har et snitt på 0,69 poeng denne sesongen. Stryker man de sju første kampene, hvor han var poengløs, har 26-åringen et snitt på 0,80 poeng per kamp de siste 46 matchene.

Eies av Rangers
Zuccarello er også en «restricted free agent», noe som betyr at New York Rangers eier NHL-rettighetene til ham. Zuccarello kan ikke uten videre signere for en annen NHL-klubb.

En lønn på 25 millioner kroner i året bør likevel være innenfor rekkevidde.

Lønnstaket i NHL går dessuten opp neste sommer. Det betyr at lønningene også går opp.

Agentene kan påpeke både statistikken til Zuccarello, at lønnstaket øker og at de var «snille» med New York Rangers under forrige forhandlingsrunde.

- Men jeg tror ikke jeg får noen bonus av den grunn, smiler Zuccarello, vel vitende om at business-siden av NHL virkelig er knallhard business.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.