Nå kommer damene til UFC

Foto: ESPN

Ronda Rousey blir historisk.

09.11.12 12:44

UFC-president Dana White har ved flere anledninger tidligere blitt sitert på at han er imot kvinnelige utøvere i UFC - verdens største MMA-organisasjon.

Sakte, men sikkert har imidlertid presidenten forandret sitt synspunkt på saken og torsdag ble det skrevet historie.

Ronda Rousey har skrevet under på en kontrakt med UFC og blir dermed den første kvinnen til å konkurrere i oktagonet, melder TMZ.

Amerikaneren har konkurrert i Strikeforce de siste årene og står med 6-0 i sin MMA-karriere så langt.

12. mars i fjor kjøpte UFC opp Strikeforce og har siden hentet flere av deres beste fightere. Blant annet Nick Diaz, Dan Henderson og Alistair Overeem.

Ifølge TMZ blir nå Strikeforce lagt ned, og stevnet som arrangeres i januar blir deres siste. Det er ventet at blant andre Daniel Cormier blir hentet til UFC etter sin fight på stevnet.

Hvem som følger etter Rousey og blir hennes første motstander i UFC er fremdeles usikkert, men trolig blir det Cris «Cyborg» Santos, Sara McMann eller Miesha Tate.

Sistnevnte føler seg i alle fall sikker på at hun får sjansen til å revansjere sitt tap mot Rousey i UFC.

- Hvis ryktene om at Ronda Rousey har signert for UFC stemmer, vil jeg gratulere henne, og jeg er glad for at vår neste kamp blir i UFC, skriver Tate på Twitter.

Før hun fulge opp med:

- Er så oppglødd over å fighte i UFC. Det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg er så glad for at det endelig har skjedd.

Ronda Rousey har sin bakgrunn i judo og vant OL-bronse i 70-kilosklassen i Beijing i 2008. Hun har vunnet samtlige av sine seks MMA-kamper på armbar.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.