*Nettavisen* Sport.

Nå kommer målkongen

Ilya Kovalchuk under trening med Atlanta Trashers. Foto: (AP/Scanpix)

Ilya Kovalchuk, en het kandidat til toppscorertronen, har fått arbeidstillatelse i USA og gjør sin sesongdebut i NHL onsdag.

Ilya Kovalchuk gikk glipp av sesongoppkjøringen med Atlanta Trashers mens han var i kontraktsforhandling med klubben, og tilbrakte tiden i Russland mens agenten hans forhandlet fram en femårsavtale verdt 32 millioner dollar.

Nå er 22-åringen tildelt arbeidstillatelse og klar til kamp.

- Vi er veldig begeistret. Ilya var det siste som stod igjen. Jeg har sagt hele tiden at vi kommer til å score mål. Jeg tror vi kommer til å vinne mange hockeykamper denne sesongen, sier general manager Don Waddell til AP.

Kovalchuk går trolig rett inn i topprekka sammen med Peter Bondra og Marc Savard, mens en annen av favorittene til årets toppscorertittel, Marian Hossa, skyves ned i andrerekka i møtet med Montreal Canadiens.

Kovalchuk delte toppscorertittelen i NHL med Jarome Iginla og Rick Nash i fjor. Alle tre scoret 41 mål. Denne sesongen er reglene forandret, noe som har ført til flere mål. Kovalchuk bør derfor kunne passere 50 mål, og kanskje til og med snuse på 60-tallet.

- Jeg skal bare spille mitt spill. Ettersom reglene er forandret nå, tror jeg det er mer plass til offensive spillere, og mange skudd og sjanser, sier Kovalchuk, som tidligere - uten hell - er blitt bedt om å lete etter defensive fibre av trener Bob Hartley.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.