Gå til sidens hovedinnhold

- Nå kommer Petter til å sove godt

Petter Northug med personlig rekord, men pappa John Northug er aller mest opptatt av lillebror Evens aller beste skirenn.

Petter Northugs trøblete sesongstart er historie. Lørdag gikk han nemlig inn til en 13.-plass på 15 km klassisk i Davos, i det som var hans første verdenscuprenn i vinter.

Plasseringen høres kanskje ikke så imponerende ut, men faktum er at Northug aldri tidligere har vært bedre enn nummer 21 i et distanserenn i Davos.

Northug åpnet tøft, og var helt oppe på femteplass etter fem kilometer. Etter hvert måtte han roe tempoet litt, og til slutt var han 38,5 sekunder bak vinneren.

- De svarene jeg fikk viser at jeg ikke er i form og at jeg trenger noen dager til i høyden, men jeg er verken lettet eller skuffet, og heller ikke bekymret, sier Northug til NRK

Resultatet betyr uansett at han er blant favorittene i søndagens sprint samme sted, og ikke minst når det skal gås 30 km fellesstart i fristil i franske La Clusaz om en uke.

Northug for en uke siden:
- Jeg er ganske nære

Tidenes beste av lillebror
- Et veldig oppløftende resultat. Jeg var forberedt på at han ikke kom til å være blant de 30 beste i dag, sier pappa og manager John Northug til Nettavisen.

- Dette er en bekreftelse på at Petter nå er veldig på rett vei. Nå kommer han til å sove godt i natt, sier pappa Northug.

Selv fikk han ikke med seg rennet på TV. Han var nemlig med yngstesønnen Even på trøndersk kretsrenn i Meråker. Og også der var det oppløftende resultater for Northug-familien i gutter 16-klassen.

- Even ble nummer tre på 5 km klassisk, bare ni sekunder bak seieren, og kun slått av to veldig gode løpere fra Sør-Trøndelag. Han gikk sitt beste skirenn noen gang. Even var jo ikke bedre enn nummer 150 i Hovedlandsrennet forrige sesong, men det har skjedd noe i sommer. Så vi er veldig høyt oppe, spesielt faren, humrer John Northug på telefon.

Bra av Sundby og Rønning
Petter Northug ble imidlertid ikke Norges bestemann i lørdagens renn i Davos. Heller ikke denne gangen ble det norsk på pallen i et distanserenn for herrer, men Martin Johnsrud Sundby ble nummer seks og Eldar Rønning nummer åtte.

Det ble en real sekundstrid helt i teten. Og til slutt var det Alexey Poltaranin fra Kasakhstan som gikk helt til topps, for aller første gang i verdenscupen.

Alexander Legkov ble nummer to, slått med 0,9 sekunder. Deretter fulgte Lukas Bauer, Dario Cologna og Sami Jauhojärvi.

Se offisielle resultater her

MER VINTERSPORT:
Bjørgen vant for 40. gang
Tarjei Bø vant igjen
Aksel Lund Svindal på pallen
Skiskytterjentene på tredjeplass
Line Jahr vil rette på alt

Svart dag for Hjelmeset
Sjur Røthe kan også si seg brukbart fornøyd med en 24.-plass, mens 25.-plass var langt under pari av Odd-Bjørn Hjelmeset.

Hjelmeset var suveren på tilsvarende distanse i norgescupen for en uke siden, da han for eksempel utklasset Petter Northug. Hjelmeset kjemper for å kvalifisere seg til VM-laget, men må vise mye mer enn det han greide i Davos lørdag.

Simen Østensen ble nummer 34, mens Roger Aa Djupvik endte på 42.-plass.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Kommentarer til denne saken