Gå til sidens hovedinnhold

- Nå kommer vi til VM!

De norske landslagsspillerne jubler over Drillo-forlengelsen.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Det var presis klokken 1200 tirsdag at Karen Espelund kunngjorde at Egil Olsen fortsetter som norsk landslagssjef – minst ut kvalifiseringsperioden, og forhåpentligvis til og med (VM i Sør-Afrika) neste sommer. Spillerreaksjonene lot ikke vente på seg.

- Nå kommer vi til VM, jubler Lillestrøms Bjørn Helge Riise, og trekker frem 1-0-seieren over Tyskland som et eksempel på Drillos evne til å utføre mirakler.

- Gjort det før...
Rundt minstemann Riise nikkes det enig.

- Han har gjort det før, minner Christian Grindheim om, som likevel ikke helt vil garantere noen VM-plass med det første.

- Du får spørre meg neste sommer. Men Egil vet hvordan han vil at fotballen skal spilles, og det pleier å være en fordel, påpeker Heerenveen-proffen.

- Positiv spillergruppe
John Carew er en av få spillere på dagens landslag som har spilt under Drillos ledelse – i Vålerenga på slutten av forrige tiår. Også Lørenskog-gutten er begeistret over fotballforbundets varp.

- Dette var gledelige nyheter, og det var veldig positive reaksjoner i spillergruppa da vi fikk beskjeden, sier Villa-spissen, som har stor tro på at Norge skal ta seg til neste års sluttspill ved hjelp av Drillos styrende hånd.

- Han får oss til VM på grunn av sin erfaring, han har gjort dette før.

Høiland koste seg med Drillo
Da Drillos Norge-ansettelse først ble kunngjort var Jon Inge Høiland en av de få som dristet seg til å komme med noen kritiske bemerkninger. Tirsdag var Stabæk-spilleren bare positiv til forlengelsen av Drillo-kontrakten.

- Jeg sa bare at jeg syntes Flo-pasningen var kjedelig å se på, men hvis man drar frem Tyskland-oppgjøret, så syntes jeg det var veldig morsom kamp.

- I det hele tatt så er ikke Drillo-taktikken helt ulik den måten vi spiller fotball på i Stabæk. Vi er for eksempel også veldig opptatt av at ballen skal komme kjapt til motstanderens mål.

Martin Andresen spilt under Drillo i sin tid i Wimbledon. For Vålerenga-sjefen kommer utnevnelsen ikke akkurat som noe sjokk.

- Vi visste det vel allerede etter Tyskland-kampen.

- Sammen med Nils Arne Eggen har Egil preget fotballtenkningen i Norge i mange år, og har hatt mye å si for alle de norske trenerne i Tippeligaen i dag.

Ser liten forandring i Drillos lederstil
Selv mener Vålerenga-manageren at Norges «nye» landslagssjef i stor grad er den samme fyren som han var for ti år siden, med de samme tankene.

- De viktigste tingene for ham har alltid vært soneforsvar, gjennombruddshissighet og å utnytte muligheten når motstanderen er i ubalanse.

- Samtidig er han veldig flink til å få frem beskjedene sine – noe man nesten må være når man har så liten tid som man har på en landslagssamling.

Akkurat det er John Arne Riise veldig enig i.

- Egil har skapt en ny entusiasme, en ny giv i landslaget.

- Han får frem ting på en veldig god og klar måte. Jeg håpet og ventet på denne beskjeden, smiler venstrebacken.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken