*Nettavisen* Sport.

Nå lukter det gull på Jordal

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Petter Thoresen gamblet og tapte med Stavanger Oilers.

Vålerenga mistet en 3-0-ledelse i tirsdagens duell mot Lørenskog, men etter tre strake baklengsmål kom oslolaget tilbake med mål av Erik Follestad Johansen og Sondre Olden.

Espen Knutsen har nå ledet Jordal Amfi-klubben til fem strake seirer.

Samtidig har Stavanger Oilers, den eneste konkurrenten i kampen om seriegullet, spilt tre kamper på rad uten å vinne. Tap for Stjernen og Storhamar ble fulgt av overtidstap mot Lillehammer tirsdag.

Ble hardt straffet
- Nå blir dette vanskeligere og vanskeligere, erkjenner Stavangers trener Petter Thoresen overfor Nettavisen.

Han slår fast at det beste Oilers kan gjøre i denne situasjonen, er å fokusere på utvikling og forberedelser til et tøft sluttspill.

- Nå må vi prøve å holde Lørenskog bak oss. Det var et skritt framover i dag, tross alt. Vi gjør noen litt for grove feil i undertall, som gjør at motstanderen scorer. Vi spiller ganske stabilt i to perioder, men så faller vi litt og spiller for dårlig i undertall. De scorer på tre av fem. Det gjør oss stresset.

- Vi spiller ikke med den største selvtilliten om dagen og blir litt preget av dette. Vi gir fra oss pucken i avgjørende øyeblikk, konstaterer Thoresen.

Stavanger utlignet til 4-4 like før slutt og tvang fram en overtidsperiode. På tampen av denne valgte Thoresen å gamble da Lillehammer hadde en spiller utvist.

- Vi tar ut keeperen og scorer rett før slutten av ordinær tid. Vi prøver dette igjen på overtid og da scorer Lillehammer. Vi håpet faktisk at vi skulle score et mål med en mann mer på isen, men det gjorde vi ikke. Vi mister pucken og de scorer i stedet. Vi tok den sjansen i stedet for å gå inn i en straffekonkurranse - der har vi ikke vært så heldige, forklarer Oilers' rutinerte trener.

Reichenberg avgjorde
Matt Ryan scoret to mål, men det samme gjorde både Erik De La Rose og Alexander Reichenberg for Lillehammer, som til slutt vant 5-4. Det var nevnte Reichenberg som satte pucken i tomt bur da Oilers gamblet for å vinne.

Sondre Olden (to mål) og Daniel Sørvik (ett mål og to assists) var mest toneangivende for Vålerenga mot Lørenskog.

Spørsmålet er om Stavanger Oilers nå har et realistisk håp om å ta igjen Vålerenga. Det gjenstår bare seks runder av grunnserien.

Vålerenga leder med åtte poeng og kan dermed tape to av de seks kampene uten å bekymre seg. Oslolaget har ti tap på 40 kamper så langt.

- Jeg har ikke gitt opp gullkampen, fastslår Petter Thoresen.

Travelt i Tønsberg
I Tønsberg fikk hjemmelagets keeper Rasmus Knutsen Stenebråten (24) en travel kveld. Sparta pepret ham med 58 skudd i løpet av kampens 60 minutter. Han reddet 49 av dem - altså slapp Tønsberg inn hele ni mål. Samtidig scoret Stenebråtens lagkamerater bare to ganger.

Mike Ramsay gjorde fire poeng (2+2) for Sparta.

Det samme gjorde Joachim Jensen for Storhamar, som slo Stjernen 7-2, og Ian McDonald for Rosenborg, som slo Frisk Asker 5-4.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.