Gå til sidens hovedinnhold

Nå lukter det opprykk av MS

Han har sponset klubben i syv år. Nå har Henning Thoresen tatt over som styreleder i Manglerud Star.

MANGLERUD: 2013-sesongen skulle bli sesongen hvor Manglerud Star tok seg opp til Get-ligaen igjen.

Både spillerne og stjernetrener Mats Waltin var på plass, men sesongen endte med en skuffende 3. plass for Oslo øst-laget.

Hovedsponsor på laget

– Jeg tror mange var skuffet da vi ikke rykket opp, men de var enda mer skuffet da vi rykket ned året før, sier nybakt styreleder Henning Thoresen.

Han har sponset Manglerud Star i syv år igjennom Norway Capital Group, og tar nå over sammen med MS-legende Rune Molberg som er ny sportslig leder i klubben.

– Vi har en visjon om at Manglerud Star skal være en av de aller beste lagene i eliteserien i Norge, og i tillegg også være en trygg og sunn arena som barna i lokalmiljøet kan benytte seg av, sier Thoresen.

Manglerud Star ble i fjor samarbeidspartner med Kreftforeningen.

– Sunne daglige vaner

Det glødende engasjementet kommer fra da han selv var ung Manglerud Star-spiller i 1977, og så opp til kapteinen på A-laget som tok kongepokalen to år på rad.

Det var ingen ringere enn nybakte sportslige leder Rune Molberg.

– Det første vi har innført er slagordet «Gode daglige vaner.» Det betyr blant annet at kioskene våre nå slutter med pølse og cola, og begynner å selge smoothies og frukt. I tillegg går det også på det å ha sunne daglige vaner både i arbeids- og familielivet, som er det vi ønsker å lære de unge spillerne i klubben, sier Molberg.

«Nytt» A-lag

I år har tippeselskapene kåret Manglerud Star som opprykksfavoritt, og det er ikke uten grunn. Mange spillere har forsvunnet ut av stallen etter sist sesong, og hele 10 spillere har kommet inn.

En av de nysignerte er Fredrik Rålm.

Han er opprinnelig fra Kolbotn, men startet sin karriere i manglerud Star allerede da han var seks år gammel.

Siden da har han spilt for andre klubber i Norge og Canada, men forlot Rosenborg i sommer da han kom inn på politihøyskolen i Oslo.

– Jeg syns det er råkult å kunne komme tilbake hit. Hovedmålet vårt er å rykke opp i år, så jeg tror dette blir en veldig artig sesong, sier Rålm.

Bare få timer før Nordstrands Blad var i Manglerudhallen hadde MS signert Rålms lagkamerat i Rosenborg, Linus Juell.

– Det fikk jeg ikke vite før akkurat nå, sier Rålm og ler.

PS: Manglerud Star spilte søndag kveld sin første seriekamp mot Skien på bortebane, det endte med seier til MS med siffrene 0-6.

I sommer feiret Manglerud Star sine 100 år som idrettsforening.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien