Gå til sidens hovedinnhold

Nå lukter det VM-medalje

Kjetil Jansrud 17 hundredeler unna sin første verdenscupseier.

Kjetil Jansrud ledet storslalåmrennet i østerrikske Hinterstoder før den andre omgangen, og lå an til å ta sin første verdenscupseieren i karrieren.

I finaleomgangen kjørte imidlertid nordmannen for sakte på toppen av bakken, og tapte til østerrikeren Philipp Schörghofer, som var nummer to etter kvalifiseringsomgangen.

Dermed ble det «bare» en andreplass til Jansrud, som fortsatt jakter en seier i verdenscupen. Fra før har han to andreplasser som karrierebeste.

- Jeg vil jo gjerne vinne. Det gikk ikke i dag, men det var veldig tett, sa Jansrud til NRK etter løpet.

- Jeg ble nummer to igjen og det var veldig nær. Jeg kunne godt tenkt meg å stå på toppen nå.

Nordmennene klare for VM
Fasit etter det siste rennet før alpint-VM er likevel positiv: mesterskapsformen til nordmennene er inne. Jansrud var kun 17 hundredeler unna seieren, Aksel Lund Svindal en liten feil unna en like god plassering, og Leif Kristian Haugen tredje best i andreomgangen.

- Jeg kan ikke bli noe særlig bedre enn jeg er nå, så jeg har alle muligheter frem mot VM, konkluderer Jansrud.

Lund Svindal feilet
Lund Svindal, som lå som nummer fem etter førsteomgangen, hektet den venstre skien i begynnelsen av sitt løp, og tapte som følge mye det første partiet. Nordmannen kjørte imidlertid glimrende videre nedover storslalåmbakken og hentet stadig inn det tapte. Men feilen, som kan ha kostet Lund Svindal ett sekund og dermed seieren, ble for fatal til å hevde seg helt i toppen, og 28-åringen ble til slutt nummer åtte, 0,24 sekunder bak Schörghofer. Carlo Janka fra Sveits ble nummer tre.

Med tre VM-gull, ett sølv og en bronse på merittlista, er det ingen tvil om at Lund Svindal er ekspert på å luke bort feilene når det virkelig gjelder, og han er blant de største favorittene I VM i Garmisch-Partenkirchen om tre dager.

Fore nordmenn kvalifisert
Både Truls Ove Karlsen og Haugen kvalifiserte seg til andreomgangen, og endte opp som henholdsvis nummer 20 og nummer 14. Haugen kjørte seg opp tolv plasser fra førsteomgangen og hadde den tredje raskeste tiden i finaleomgangen.

Jansrud kjørte ned til tiden 1:21.14 i førsteomgangen i storslalåmbakken i Hinterstoder, og var med det raskest av samtlige. Han ledet dermed verdenscuprennet før den andre omgangen.

Jansrud hadde 0,35 sekunder til gode på hjemmehåpet Schörghofer, mens Janka var 0,55 sekunder bak på tredjeplassen.

Lund Svindal lå som nummer fem, 0,64 sekunder bak Jansrud. Karlsen ble nummer 15, mens Haugen kom på 26.-plassen i den første omgangen. Fire nordmenn kvalifiserte seg dermed til andreomgangen, mens Markus Nilsen og Iver Bjerkestrand kun fikk kjøre en gang hver.

Rennet i Hinterstoder var det siste før alpint-VM i Garmisch-Partenkirchen, som starter tirsdag med Super G for kvinner, og onsdag med Super G for menn.

Kommentarer til denne saken