VAL DI FIEMME (Nettavisen): - Jeg er selvfølgelig fornøyd med løpet og veldig glad for å være på pallen. Likevel er jeg meget irritert på meg selv, sier Magnus Moan (26).

Kombinertløperen gikk for andre gang på rad inn til andreplass i et verdenscuprenn. Det betyr at hans to siste renn også har vært hans to beste denne sesongen, men likevel er han altså selvkritisk.

For mannen som vant sju verdenscuprenn sist vinter, mener han kunne ha vært i stand til å vinne i Val di Fiemme lørdag også – hvis han hadde forvaltet sine aksjer litt bedre.

To feil
Faktisk er det to feil Moan irriterer seg over. For det første det manglende nedslaget i bakken, og for det andre de taktiske valgene i sluttfasen av langrennet.

- Jeg skal klare å sette et skikkelig nedslag på den lengden, men jeg får det travelt fordi jeg drar ut hoppet for mye. Når det gjelder langrennet, så vet jeg at Felix Gottwald vil prøve seg på en langspurt. Derfor burde jeg ha gått annerledes. Jeg gjorde akkurat den samme feilen i Ramsau også.

- Nå må jeg lære, sier Moan til Nettavisen.

- Man kan jo tenke seg
Samtidig finner han også ting å glede seg over.

- Når jeg blir nummer to med to så klare feil, kan man jo tenke seg hvordan det kunne ha gått om jeg hadde gjort jobben min. Formen er veldig stigende, og det er veldig positivt med tanke på OL. Og OL er det eneste som betyr noe i vinter, sier Moan.

Sånn sett kan man trygt si at han har endret strategi fra i fjor. Da sa han at verdenscupen var mye viktigere enn VM. Så ble da også VM i Liberec en fiasko.

I år har han vært lang svakere i verdenscupen, selv om han nå har vært på pallen i tre av de fire siste konkurransene.

OL-optimist
- Jeg skulle gjerne ha vært like god som i fjor. Men samtidig passer det meg bra å være i utfordrerposisjon. Jeg er kjempeoptimistisk med tanke på det som skal skje i Vancouver, sier Magnus Moan.

Magnus Moan gikk som vanlig et fantastisk langrenn lørdag, og sendte varme tanker til smøreteamet etter å ha gått seg opp 36 plasser.

Bak Gottwald og Moan, fulgte tyskeren Erik Frenzel på tredjeplass.

Nest beste nordmann var Mikko Kokslien på 20.-plass. Ole-Christian Wendel ble nummer 21, Jan Schmid 24 og Petter Tande 29.

Søndag er det nytt renn i Val di Fiemme.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her