Gå til sidens hovedinnhold

- Nå må RBK ta ansvar

Lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, mener Rosenborg har et ansvar overfor de andre norske lagene, og at de må bli med på den nordiske ligaen. – Ufint, kontrer RBK.

Norge, Sverige og Danmark jobber for å få på plass en nordisk liga neste sesong, men torsdag sa RBK-trener Åge Hareide til TV 2 Nettavisen at det er uaktuelt for trønderne å delta slik opplegget er per dags dato.

Ansvar overfor andre

Det foreløpige forslaget innebærer nemlig et nasjonalt gruppespill i november og desember, før man så får møte lag fra de andre landene mellom februar og påske.

- Nå må Rosenborg ta ansvar. De har et ansvar overfor de andre norske klubbene som vil bli bedre av dette. Det vil RBK tjene på i lengden. De må være sitt ansvar bevisst her, og tenke lengre i denne saken, sier lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, til TV 2 Nettavisen.

- Isolert sett vil vi i Norge at lagene fra de forskjellige landene skal møte hverandre med en gang, men man er også avhengig av å få dette finansiert. Man må få media interessert, og da vil toppkamper i Sverige og Danmark bety mye. Jeg skjønner Åge Hareide som vil alt det beste for Rosenborg, men her har klubben et ansvar som går lenger, legger han til.

- Hensiktsløst

RBKs sportsdirektør, Rune Bratseth, er lite fornøyd med at klubben nå er satt under press.

- Jeg synes dette er ufint. Vi har vært en av intiativtakerne til dette, og har hele tiden vært fullstendig klare på hva vi vil være med på. Hva er hensikten med et norsk gruppespill? Da kunne vi jo like gjerne forlenget den norske sesongen, sier Bratseth.

- Boksasp sier dere har et ansvar overfor de andre klubbene?

- Det blir helt feil at vi skal settes under press i denne saken. Vi har vært en av initiativtakerne, og har som sagt hele tiden vært klar på hva vi ønsker ut av dette. Dette handler om internasjonal matching inn mot europacupkampene. Det er positivt hvis vi også kan tjene penger, men for oss har det aldri vært hovedargumentet. Dette handler om et sportslig tilbud i forhold til europacupspill. Vi er overhodet ikke interessert i et gruppespill mot norske lag, sier Bratseth.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot