*Nettavisen* Sport.

Nå mangler Bjørndalen to!

Foto: Matthias Schrader/AP

Norsk jubeldag i Ruhpolding.

18.01.09 21:48

Det ble to jubeldager for Ole Einar Bjørndalen i Ruhpolding denne helgen. Lørdag vant han ti kilometer sprint, og på søndagens 12,5 kilometer jaktstart hadde nordmannen full kontroll på seieren.

To unna
Med sin 84. verdenscupseier (83 i skiskyting og én i langrenn) tok Bjørndalen dermed enda et steg mot tittelen som den mestvinnende vinteridrettsutøveren noensinne.

Nå er han bare to seire unna å tangere Ingemar Stenmark, som sto på 86 seire i alpint da han ga seg i 1989.

Dobbelt norsk
Emil Hegle Svendsen sørget for norsk dobbeltseier - med kun én bom gikk trønderen inn 34,4 sekunder bak dagens vinner. Dermed økte han ledelsen i verdenscupen ned til polske Tomasz Sikora, som endte på 8. plass i dagens renn.

Bjørndalen hadde over et halvt minutts forsprang på de nærmeste konkurrentene fra gårsdagens sprint, og holdt forspranget fram mot standplass.

Aldri truet
Ved første skyting skjøt den tidoble verdensmesteren fem blinkskudd, og kunne gå ut på annenrunden i ensom majestet. Hegle Svendsen måtte tåle en strafferunde, men kunne gå ut sammen med tyske Michael Rösch og østerrikske Dominik Landertinger knappe minuttet bak Bjørndalen.

På den andre runden gikk Bjørndalen i et noe roligere tempo, og den jagende gruppen på fem mann bak tok igjen ti sekunder på nordmannen i sporet.

Men selv om Bjørndalen måtte tåle en bom på andre skyting, var simonstrandingen aldri truet av konkurrentene bak.

Bak Hegle Svendsen endte østerrikeren Landertinger på tredje

Opptur for Berger
Det ble en opptur også for Lars Berger søndag. Nordmannen skjøt feilfritt på de tre første skytingene, og var i ferd med å snuse på pallplassering og en skikkelig norsk storeslem.

På siste skyting gikk han imidlertid på en liten smell, og med to bom endte østlendingen på en meget habil sjuendeplass.

Det kan ha vært svært viktig for Berger, som kjemper om en plass i VM-troppen som drar til Sør-Korea i februar.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.