STAVANGER (procycling.no): Øster Hus-Ridley kjørte en sterk lagtempo lørdag kveld i Tour des Fjords.

Rogalandslaget var tredje best på passering ti av 24 kilometer. Kun profflagene Belkin Pro Cycling Team og Katjusja med henholdsvis Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff var bedre.

- Det var dritmotiverende å høre sekunderingene. Det var fett å kjøre i gatene vi kjenner med så mange folk langs løypa. Det var fantastisk morsomt, jubler bursdagsbarnet Tormod Hausken Jacobsen til procycling.no like etter målgang.

Les også: Katjusjas herlige trippel

Fjerdeplass på bursdagen
Unggutten feiret 20 år lørdag og forteller at prestasjonen på lagtempoetappen var en god avslutning på dagen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I mål endte Øster Hus-Ridley på fjerdeplass. Sportsdirektør Morten Hegreberg var stolt over prestasjonen.

- De var ekstra tente på å reise kjerringa etter en dårlig etappe lørdag formiddag, og det klarte vi virkelig. Dette var skikkelig kjekt, sier Hegreberg til procycling.no i målområdet.

Snitt nær 50 kilometer i timen
Avstanden fram til vinnerlaget Katjusja var 37 sekunder, og rogalendingene kjørte med en gjennomsnittsfart på 49,7 kilometer i timen på den 24 kilometer lange løypa.

- Det var medvind langs fjorden og det gikk helt vanvittig fort. Katjusja er sterke og kjører for fort for oss. Men vi er fornøyde og fikk ut alt, sier Hausken Jacobsen.

Les også: Hushovd roser ungguttene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nest beste norske lag ble Joker Merida. Med norgesmesteren på tempo i 2012 Reidar Borgersen som en del av laget endte de etappen på sjuendeplass.

- Det var ikke perfekt. Vi har ikke mye rutine på å kjøre lagtempo med åtte mann og åpnet nok litt for hardt. Men på en så kort distanse må vi gi jernet fra start om vi skal henge. Det var alt eller ingenting, og i dag holdt det ikke helt, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

- Jeg tok nok noen litt for lange og litt for harde føringer i starten. Vi klarte ikke å holde helt inn og fikk det mot slutten, forteller Borgersen til procycling.no.

Øster Hus-Ridley avanserte til femteplass i lagkonkurransen etter lørdagens kveldsetappe. Søndag avsluttes rittet med en 183 kilometer lang etappe.

Du følger den avgjørende etappen direkte på procycling.no!