*Nettavisen* Sport.

Nå rykker ikke Ham-Kam ned

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): Etter seieren over Brann mener Ham-Kam-formann Erik Stensrud at Ståle Solbakken og resten av laget nå kan slippe ned skuldrene, planlegge neste sesong og gå en hyggelig høst i møte.

29.08.04 22:50

HAM-KAM - BRANN 2-1: Med seier over Brann og 30 poeng på tabellen, skal det svært mye til at Stensrud ikke får rett. Laget som før seriestart ble tippet rett ned av «Gud og hvermann», skal ha alt mot seg for at sjarmøretappen skal bli til et mareritt.

De grønn-hvite hadde marginene på sin side i en jevn kamp, og det var tydelig på stemningen og smilene etter kampen at de visste at den viktigste jobben nå er gjort.

Kampfakta og spillerbørs

Strammet opp Haug
Den gamle traveren Espen Haug fikk en nøkkelrolle i kampen. Han skaffet straffe, lagde en til Brann og scoret det avgjørende 2-0 målet til Ham-Kam.

Hovedpersonen selv syntes begge straffene var klare, og ville ikke ha for mye ros for målet.

– Hadde jeg ikke scora der, hadde jeg fått 500 straffe sit-up’s av han der, sa hovedpersonen og nikket bort mot Ståle Solbakken, som ga eleven sin godkjent for kampen.

– Han har spilt bedre matcher, men var god i begge boksene, sa han til TV2 Nettavisen.

Videre utdypet han:

- Han har hatt sin beste sesong på lenge. Jeg har jo spilt mot han selv for en del år siden, og kan ikke huske at jeg hadde noen problemer med han da, gliste Solbakken.

Vi hadde en prat om organiseringen av hverdagen hans i vinter. Det handler om å bli eldre, fått unger og strukturere livet deretter. Små ting som for eksempel å stå opp litt før om morgenen, la han til.

Om kampen mente han at den var kaotisk og jevn, og at de greide å ri av stormen på slutten. Han trakk særlig fram Geir Frigård som en heroisk kriger på topp. Nedrykksspøkelset kommenterte Solbakken på følgende måte:

- Vi kan ta dét ganske med ro nå.

Hissig Kvisvik
Formlaget Brann kom stinne av selvtillitt og styrte mye av banespillet uten å skape de helt store sjansene før pause. Dermed ble de sårbare når Ham-Kam trykket på «hemmat» i andre. Raymond Kvisvik var alt annet enn fornøyd med dommerens innflytelse på kampen.

– Han blåser i hytt å pine, han «støvel’n» i svart. Det var ikke straffe og det var minst tre feilaktige offside-avblåsninger, kokte østfoldingen rett etter kampen.

- Hadde jeg sagt hva jeg synes, hadde jeg fått Reidar Bjørnestad på nakken (les:dommeransvarlig), så jeg får roe meg. Vi gjør en del dumme valg vi også, innrømte Kvisvik, som mente bortelaget burde greid poeng etter en sterk spurt.

De nære på flere ganger, og hadde et desperat kjempende hjemmelag på hæla, men det ville seg ikke for Brann denne gangen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.