Gå til sidens hovedinnhold

Nå sier han unnskyld

Diego Maradona elsker å provosere.

Det er ingen hemmelighet at Diego Maradona og brasilianske Pelé misliker hverandre. De to krangler åpenlyst om hvem som er tidenes beste fotballspiller. I årets VM har hele verden blitt vitne til feiden mellom den argentinske treneren og Pelé.

Sistnevnte fyrte løs mot Maradona og hevdet han kun tok trenerjobben for pengenes skyld. Maradona svarte med en bemerkning om at Pelé hører hjemme på museum.

Også Michel Platini kritiserte argentinernes fotballhelt, og mente han var en dårlig trener. På pressekonferansen onsdag fikk franskmannen følgende i retur:

- Han tror han er bedre enn alle andre.

Unnskylder
Etter 4-1-seieren over Sør-Korea valgte Maradona å beklage uttalelsen sin, men bare den rettet mot Platini. Pelé måtte tåle nok en ydmykelse fra VMs mest ettertraktede trener.

- Det jeg sa om Platini i går, det ber jeg om unnskyldning for. Men jeg ber ikke om unnskyldning til Pelé, sa legenden foran et lattermildt og klappende pressekorps, ifølge VG.

Helomvendingen fra Maradonas side kom etter at han mottok et brev fra Platini. Der sto det at franskmannen aldri hadde ytret de påståtte ordene om Maradonas dårlige treneregenskaper.

Skrytepave
Også Sør-Koreas landslagstrener, Huh Jung-moo, har blitt servert en fornærmelse av selveste Maradona. De to møttes i en kamp i Mexico-VM i 1986, et mesterskap Argentina vant.

- Jeg husker Huh godt. I 1986 spilte koreanerne taekwondo, ikke fotball, mot oss, har Maradona sagt.

Og rett før torsdagens kamp provoserte argentineren nok en gang ved å holde opp en avis der hovedoppslaget viste laget som vant VM i 1986. Presset på Lionel Messi og de andre spillerne ble dermed ikke mindre, men det taklet de glimrende. Med tre mål av Gonzalo Higuain knuste de blåhvite koreanerne.

- Argentina spilte en stor kamp og var fantastiske. Sør-Korea klarte aldri å kontrollere oss. De scoret, men dominerte aldri kampen, sa Maradona på pressekonferansen etter kampen, ifølge Reuters.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken