- En sløsing med amerikanske skattepenger å rive ned en amerikansk helt.

Slik reagerte den velkjente forretningsmannen Donald Trump da USADAs rapport naglet den tidligere sykkelkongen Lance Armstrong til veggen.

Rapporten, som avslørte massiv bruk av EPO, bloddoping, kortison, veksthormoner og testosteron, har fått store deler av sykkelverden til å uttrykke sin avsky mot måten Armstrong jobbet opp legendestatusen sin på.

Les også:Hushovd: - Tviler på at Armstrong var ren

Men det er fortsatt mange som støtter Armstrong, til tross for at det er få som offentlig har uttalt at de tror på hans ord om at han aldri har dopet seg.

Hyllest på alle arenaer
Derfor står Lance Armstrong overfor en uke hvor han skal hylles. Etter et hardt fall forrige uke, skal han på flere arenaer takkes og settes pris på.

Ifølge The Independent skal Armstrong på torsdag lovprises for å ha tjent og styrket 2,5 millioner mennesker som har overlevd kreftsykdommen.

På fredag er det Hollywood som skal få lov til å sette pris på Armstrong. Da skal det avholdes en galla hvor kjendiser som Sean Penn, Robin Williams og Ben Stiller er på gjestelisten.

Les også:Ingen vinnere bak Armstrong

Om ikke det skulle være nok vil også idretten benytte uken til å hylle amerikaneren. På lørdag skal den tidligere rytteren hylles for sitt arbeid med Livestrong. Det skal foregå i starten av den andre quarteren (siste halvdel av første omgang) i collegekampen mellom Baylor og Universitet i Texas.

Tusenvis av amerikansk fotball-fans og millioner av TV-seere vil få med seg hyllesten.

Hjelpere mister jobben
Mens amerikaneren ser ut til å fortsette livet som normalt faller hans tidligere lagkamerater og støtteapparat som fluer.

Matthew White gikk selv ut og innrømmet doping på US Postal etter at rapporten ble sluppet og sa fra seg sin posisjon som sjef på Orica-Greenedge og stillingen han hadde i den australske olympiske komite.

Johan Bruyneel, som i rapporten fra USADA fremstår som en av hjernene bak den systematiske dopingen, har mistet sin jobb som sjef i sykkellaget Radioshack.

Likevel opplever også Armstrong litt støtte i sykkelmiljøet.

Team Sky-syklist Alex Dowsett sa tidlig at Armstrong forble en legende, men har senere moderert seg og presisert at han da tenkte på hva amerikaneren hadde gjort for kreftkampen ikke på sykkelsetet. Også Samuel Sanchez og Stephen Cummings har gitt Armstrong støtte.