Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Björn vinne storklassiker

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
I en alder av 34 år, er det nå eller aldri for Vacansoleil-rytteren.

- Jeg tror på Björn Leukemans i dag, lød spådommen fra Gino Van Oudenhove foran fjorårets Flandern rundt.

Da hoppet belgieren med overlegg over de mest opplagte kandidatene. Det skulle vise seg at det ikke var Leukemans store dag da, heller, men på 7.-plass var det kun vinneren Nick Nuyens og Tom Boonen (4.-plass) av landsmennene som plasserte seg høyere enn ham på resultatlisten.

Helga etter, under Paris-Roubaix, var han kanskje enda sterkere. Men en punktering i løpet av finalen gjorde sitt til Vacansoleil-kapteinen satt igjen med 13.-plass etter «Helvete i nord».

- Uten punkteringen, hadde jeg havnet på podiet, melder Leukemans i et intervju med belgiske La Dernière Heure.

Sterk klassikerrekke
Et overfladisk blikk over resultatene hans fra i fjor, avslører at det kun var under Druivenkoers-Overijse og Tour de Limousin han klatret helt til topps på podiet.

I de største rittene, leverte han likevel strålende resultater. Flandern og Paris-Roubaix er allerede nevnt. I tillegg var nummer 2 i Brabantse Pijl, 7 i Amstel Gold Race og 9 i Liège-Bastogne-Liège. Han ble også nummer 6 i Roubaix i 2010. Da var han en av dem som maktet å holde bakhjulet til suverene Fabian Cancellara lengst inn i finalen.

Men som han innrømmer selv: Han begynner å bli lei av hederlige plasseringer.

- Å være stabil er bra. Det er en av mine kvaliteter gjennom klassikerne, men det gir dessverre ikke den samme avkastningen, erkjenner han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Både han og Vacansoleil går nå ut og sier at 2012 er året der Björn Leukemans skal ta det siste steget opp i klassikerne.

- Det vil være et av våre store mål denne sesongen, både for Björn, men også for Vacansoleil, påpeker sportsdirektør Hilaire Van Der Schueren overfor avisen.

Monsteret i Ardennene
En av utfordringene for Leukemans, som for alle de andre rytterne også, er motstanden han møter hos for eksempel Philippe Gilbert og Fabian Cancellara.

Gilbert vant alle rittene i Ardennene i fjor, mens Cancellara – uten helt å være «seg selv» – tok andreplasser i Paris-Roubaix og Milano-Sanremo, og ble nummer tre i Flandern.

- Man trenger helt klart litt flaks for å gå helt til topps i en av de store, erkjenner han.

- Og at jeg ikke møter på en Gilbert eller Cancellara i superform. Jevnheten min viser at jeg fremdeles har muligheten til å vinne. Jeg fyller 35 år i år, og det er på tide nå. Jeg føler meg sterkere og mer motivert for vårklassikerne, enn jeg har vært noen gang tidligere, forteller Leukemans.

Belgieren gjorde unna sesongåpningen sin med femteplass under Marseillaisen i helga, og fortsetter oppkjøringen med l’Étoile de Bessèges, Algarve rundt, Het Nieuwsblad og Paris-Nice.

Deretter er det opp til ham selv, å brøyte seg plass i historiebøkene.

Selv om Gilbert, Cancellara og Thor Hushovd lurer i kulissene.

Hva tror du om Björn Leukemans sjanser til å stikke av med en av de store denne sesongen? Kom med ditt innspill i kommentarfeltet under artikkelen!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!