*Nettavisen* Sport.

Nå skal Chelsea spare penger

Foto: AFP/Scanpix

Chelsea-eier Roman Abramovitsj lover at Chelsea vil kutte pengebruken når klubbens akademi bærer frukter.

24.12.06 10:18

Uefa håper å bedre vilkårene for konkurransen klubbene imellom med de nye kravene om større andel egenutviklede spillere. Nå innrømmer Chelsea-eier Roman Abramovitsj at klubben må tenke nytt.

- Strategien vår er å få frem våre egne spillere gjennom akademiet vårt, som vi har investert store summer i. Nå får vi håpe det gir resultater, sier han til BBC i et intervju etter London-laget lørdag sikret seg tre poeng med i bortemøtet med Wigan.

Tar ikke ut laget
Den styrtrike russeren har brukt milliarder på å sette sammen tidenes stjernegalleri etter at han overtok London-laget i 2003. Abramovitsj avviser overfor BBC påstandene om at han har en finger med i spillet når manager José Mourinho tar ut laget til kamp, men innrømmer at han har mye han skal ha sagt i forbindelse med spillerkjøp.

- Jeg legger meg ikke opp i laguttaket. Det vil imidlertid være feil å si at jeg ikke er involvert i spillerkjøp, men min rolle her er av mye mindre betydning enn managerens, understreker russeren.

- For å illustrere det med et eksempel; det ville selvsagt være en umulig situasjon hvis en manager ikke ønsker en spiller og jeg skulle trumfe gjennom et kjøp.

Det er tidligere blitt hevdet at det var nettopp dette som skjedde da Andrej Sjevtsjenko ble hentet fra Milan for nærmere 400 millioner kroner i mai.

Spennende
Abramovitsj forsikrer også at han er følesesmessig engasjert i Chelsea, og at han ikke vil miste interessen for «leketøyet» sitt selv om klubben vinner ligaen for tredje år på rad.

- Folk som kjenner meg påstod at jeg ville vinne en ligatittel eller to, og deretter miste interessen. Men faktum er at vi har to strake mesterskap nå, og jeg er mer spent enn noen gang tidligere. Jeg er nervøs før hver eneste kamp. Tittelen ved sesongslutt er mindre interesseant enn selve prosessen.

Den 40-årige russeren letter også litt på sløret rundt sitt forhold til manager José Mourinho.

- Vi har ikke et vennskap, men følelsene mellom oss er varme nok. Generelt sett kan en si at jeg behandler ham med stor respekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag