*Nettavisen* Sport.

Nå skal de selge stadionnavnet

Foto: Kyrre Lien/Scanpix

Kongsvinger fotball er i akutt pengenød. Nå er stadionnavnet til salgs.

11.10.12 10:51

Kongsvinger (ANB): Tirsdag fikk de nei fra kommunen, men nå kan salg av stadionnavnet gi klubben et millionbeløp.

Rune Lundgren i KIL-administrasjonen bekrefter at klubben er i dialog med flere interesserte bedrifter om et mulig salg av Gjemselund-navnet.

- Per i dag er det konkret interesse fra to aktører, og senest på søndag fikk jeg sterke signaler fra en tredje bedrift som kan være aktuell, sier Lundgren til Glåmdalen.

Kongsvinger fikk irettesettelse fra Norges fotballforbund da de hadde sin årlige pressekonferanse for klubbøkonomien i midten av september.

Én million
Rammene for hva KIL vil kreve for bytte ut det tradisjonelle Gjemselund-navnet er helt klare.

- Vi mener det er fornuftig å begynne diskusjonen på én million kroner. Da vil avtalen gjelde for resten av denne sesongen, og ut 2014.

Lundgren vil foreløpig ikke gå ut med hvilke selskaper som vil kjøpe navnerettighetene på Gjemselund.

- Men vi vil fortsette samtalene de nærmeste dagene, og jeg håper og tror vi vil få en avklaring i løpet av en ukes tid.

Kroner i kassa
I tillegg til å selge stadionnavnet har KIL også satt i gang flere andre prosjekter de håper vil bidra til klingende mynt i kassa, noe som er helt nødvendig for å redde klubben fra konkurs.

- Den pågående folkeaksjonen har generert mellom 60.000 og 70.000 kroner til nå, og det er vi veldig takknemlig for. I tillegg kom det inn 40.000 kroner da vi auksjonerte bort en bruktbil. Budet kom fra supporterklubben, og det viser hvor fantastisk lojale supportere vi har, mener Lundgren.

Musikkgalla
Et av de største prosjektene for å få inne friske penger kjøres i gang i begynnelsen av november.

- Vi er i ferd med å lage en ordentlig helg i Kongsvingerhallen 3. og 4. november. I løpet av uka kan vi legge fram planene for en ordentlig musikkgalla i hallen der det blir artister fra flere sjangere, som stiller opp gratis for oss lørdag 3. november. I tillegg blir det også et stort loppemarked i hallen både lørdag og søndag. Vi håper dette vil fenge mange, og det vil også gi sårt tiltrengte penger i kassa. Han har nærmest jobbet dag og natt på frivillig basis de siste ukene for å redde klubben fra konkurs.

- Det er enkelt sagt, om å gjøre å få inn mest mulig kapital på kortest mulig tid. Men jeg opplever at mange er veldig positive til jobben vi gjør, og så får vi håpe at vi kommer i mål sånn at KIL overlever, sier Rune Lundgren.

Odd Grenland ble trukket ett poeng, mens HamKam, Alta, Kattem og Røa ble trukket to poeng av forbundet på grunn av økonomisk rot.

Les flere saker på glomdalen.no her!

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.