*Nettavisen* Sport.

Nå skal de vinne treningskamper

I fjor var det prestasjon, ikke resultater, som var viktigst i Odd Grenlands treningskamper. Nå har pipa fått en litt annen lyd.

11.01.06 09:45

Arne Sandstøs menn gikk til seriestart med kun to seirer i løpet av vinteren i fjor. Hovedfokuset: At spillet skulle gli som ønsket. Ikke fullt så viktig: Resultatene.

Sånn blir det ikke denne vinteren.

- Nå skal vi vinne
- Nå skal vi ha en del kamper hvor fokuset er å prestere. I andre kamper igjen så vil målet være å vinne kampen. I mye større grad skal vi nå ha resultater, sier Odd-trener Arne Sandstø til TV 2 Nettavisen.

- Og målet mot Ham-Kam til helga, det er å vinne, fortsetter han.

Den nye kursen er basert på fjorårets erfaring. Da tapte Odd flere av de siste treningskampene før sesongen. I sesongstarten satt så spillet bra. Etter fem kamper var Odd ett av lagene som hadde skapt mest, og blant de som hadde slippet til minst sjanser imot.

Likevel lå laget i bunnen.

- De dårlige treningskampene kan være det som preget oss i de første kampene. Vi skapte mye, slapp lite til imot, men klarte ikke å sette prikken over i´en. Vinner man, tør man gjerne litt ekstra. Det kan igjen vippe marginene over på din side, fortsetter Odd-treneren.

100 % fysio
En faktor som kan bli viktig for klubben, er færre skader og flere mann på treningene nå i vintersesongen.

- Vi har hatt et snitt på 18 mann på treningene i hele vinter. I fjor hadde vi vel 12 i snitt på samme tidspunkt. Vi har også for første gang fått en egen fysioterapeut på heltid. Det har gitt veldig positive utslag. I testen på toppidrettssenteret hadde vi et snitt på like i underkant av 70 i O2-opptak for 18 mann. Det er vel ingen andre norske klubber som har bedre enn det, halvt undrer, halvt konstaterer Sandstø.

Odd har mistet flere spillere foran årets sesong, men uten at Sandstø savner så mange av dem. Erik Holtan, Sebastian Henriksson, Christian Flindt Bjerg og Bent Inge Johnsen er borte, men spilte uansett lite utover høstsesongen.

Mangler kun spiss
Da er det verre med nøkkelspillerne Olivier Occean og Morten Fevang. Nat Borchers er i ferd med å komme inn som Fevangs erstatter på midtstopperplass. Occeans erstatter er fortsatt ikke klar.

- Vi er vant til at folk er skeptiske, sier Sandstø.

- Men det eneste jeg egentlig frykter, er skader på spillerne i sentrallinja, Per Nilsson, Tommy Svindal Larsen og eventuelt den spissen vi får.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.