Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal han gripe mulighetene

- Jeg mer tro på meg selv, sier Lars Petter Nordhaug før sesongdebuten.

Samtidig som Thor Hushovd, Alexander Kristoff og Gabriel Rasch sesongdebuterer i Qatar, skal Lars Petter Nordhaug konkurrere på de spanske landeveiene.

Etter planen skal Sky-rytteren sykle Trofeo Palma, Trofeo Migjorn, Trofeo Deia og Trofeo Serra de Tramuntana på Mallorca. Nordmannen synes det er deilig å slippe reisen til Qatar.

- Jeg er glad jeg ikke skal kjøre i Qatar slik jeg har gjort tidligere. Det blir en mindre stressende sesongstart, sier Nordhaug til procycling.no.

Sky stiller med flere sterke ryttere i rittene, blant disse Chris Froome, Ricihe Porte og Thomas Löfkvist. Målsettingen er likevel ikke veldig høy for det britiske storlaget.

Tar det som det kommer
- Det blir bare å komme i gang, og få litt fart i beina. Det er ikke noe press fra laget. Det blir kanskje ikke helt som trening, men jeg har ikke noen spesielle mål. Det tredje og fjerde rittet er hardt, så hvis beina er gode prøver jeg å sitte med, men jeg presser ikke ned i kjelleren hvis jeg har dårlige dager, forteller Nordhaug.

- Vi har et sterkt lag og har hatt noen gode treninger her nede. Vi kan nok ha med noen i teten, men det er ikke noe mål for laget. Vi tar det som det kommer.

Nordhaug har brukt mye av vinteren på nettopp Mallorca, med noen turer hjem til Norge.

Bedre tester
- Oppkjøringen har gått veldig, veldig bra. Alt er gått bra, og jeg føler meg godt forberedt. Jeg håper bare ikke jeg er i for god form nå, smiler 27-åringen.

Foran årets sesong har Lars Petter Nordhaug byttet trener til Bobby Julich, amerikaneren som ble nummer tre i Tour de France tilbake i 1998.

Les mer: Han sto bak Chris Froomes forvandling

- Det har blitt ganske annerledes. Jeg har jobbet veldig tett med Julich, og hatt daglig kontakt med han på telefon eller mail. Vi har analysert en del watt, og flyttet litt av fokuset slik at jeg har forandret litt egenskaper.

- I fjor var jeg litt mer eksplosiv, og hadde bedre testresultater på intervaller mellom null og fem minutter enn jeg har nå. Nå er jeg bedre over lengre tid enn fem minutter sammenlignet med i fjor. Jeg har økt terskelwatten og O2-opptaket. Det er ikke sikkert at alt dette har noe å si, det kan jo være beina som er bra også.

- Gir de gode resultatene deg bedre motivasjon?

- Det er klart det bedrer motivasjonen. En kan ikke holde på det med det samme hele tiden, man må endre på ting noen ganger. Det er ikke slik at opplegget før var dårlig, men jeg trengte en forandring. Nå er jeg mer selvsikker og har mer ro og tro på meg selv. Jeg har flere folk rundt meg som jeg kan stole 110 prosent på, sier Nordhaug.

(Atikkelen fortsetter under bildet)

Snart Nordhaugs tur?
Bobby Julich var mannen som i fjor gjorde Chris Froome til en verdensstjerne. Amerikaneren er dermed godt inne i Sky-systemet allerede. Det gjør at han ofte kan være med Nordhaug på ritt og samlinger.

- Det er litt lettere å jobbe mot målsettinger fordi Julich er i laget. Han kan også være med på ritt og samlinger, og dermed analysere mer. Jeg føler jeg har forbedret meg der jeg ville, og testene viser at det jeg og Julich gjør er riktig.

Nøtterøy-gutten går inn i sin tredje sesong på Team Sky, men seirene har hittil uteblitt. Nordhaug har nemlig vært en dedikert hjelperytter, og gjort akkurat han har blitt bedt om. Nå skal den tidligere Joker-syklisten være mer våken dersom han får en sjanse.

- Jeg skal prøve å gripe de sjansene jeg får. Jeg har nok hatt muligheter tidligere, men har ikke helt innsett det selv. Nå skal jeg gripe mulighetene jeg får, og være så godt forberedt som mulig til de rittene hvor jeg skal være i form. Men på et så godt lag som Sky må man også belage seg på å være hjelperytter i mange ritt, og jeg skal gi alt for laget i de rittene også, avslutter Nordhaug.

Kommentarer til denne saken