Gå til sidens hovedinnhold

Nå skal han tilbake i toppen

Fabian Cancellara vil legge en skuffende sesong bak seg.

2012 er et sykkelår Fabian Cancellara gjerne vil glemme.

Sveitseren startet sesongen forrykende, med seier i Strade Bianche og etappeseier i Tirreno-Adriatico. Det ble etterfulgt av en noe sur andreplass i Milano-Sanremo.

Brosteinskongen virket til å være i rute til Flandern rundt og Paris-Roubaix. Men i det førstnevnte rittet gikk det galt. Cancellara brakk kragebeinet på tre steder, og vårsesongen var over for RadioShack-rytterens vedkommende.

OL-nedtur
Tour de France begynte imidlertid på en fantastisk måte, med en overlegen prologseier. Den gule trøyen fikk også sveitseren beholde i flere dager. Etappe 10 ble hans siste, da han dro hjem for å være med på sønnens fødsel.

Formen virket igjen til å være tilbake på topp under OL. Sveitserne kjørte taktisk brilliant, og hadde flere med i ledergruppen som tilslutt kom inn foran de jaktende britene.

Cancellara virket uimotståelig sterk, nå skulle han endelig ta gullet på fellesstarten i et stort mesterskap. Men 31-åringen feilberegnet en sving, og drømmen om gull forsvant.

- Gir motivasjon
Tempoen, kjørt i smerter etter fallet på fellesstarten, endte med en skuffende 7.plass. En demoralisert Cancellara syklet ikke flere ritt i 2012.

Etter 2012 kommer 2013, et år hvor Fabian Cancellara igjen skal være den det blir snakket om.

- Jeg er sikker på at jeg kommer sterkere tilbake i 2013, sier Cancellara til Radio Mana Mana Sport, ifølge VeloNation.

- I løpet av de siste månedene har jeg sett og hørt mange negative ting, men også mange positive, og det siste gir med motivasjon til å sykle fort.

- Nysgjerrig
Det var i Flandern rundt årets nedtur begynte. Cancellara fullførte ikke rittet, og fikk dermed ikke testet ut løypen som var ny for året. Det kan være en ulempe foran neste utgave.

- Flandern rundt er et veldig tøft ritt. I fjor (2012) fikk jeg ikke merke hvordan løypen var på slutten. Jeg er veldig nysgjerrig på å finne det ut neste år. Jeg vil spille mitt kort, og dette gjør meg veldig motivert.

Det var imidlertid ikke bare sportslige nedturer Cancellara støtet på i fjor. Det var også mye tull rundt hans lag, RadioShack. Fränk Schleck ble kastet ut av Tour de France og Johan Bruyneel er sterkt involvert i saken rundt Lance Armstrong. For å nevne noe.

Neste år håper Cancellara at den turbulente tiden er over.

- Nå har laget en ny teknisk ledelse, og jeg er sikker på at vi kan gjøre det bra. Både jeg og laget ønsker å vinne. Det er det samme som Luca Guercilena (sportsdirketør i RadioShack) ønsker, og det er veldig viktig.

Kommentarer til denne saken