RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal han utfordre Northug

Foto: Alexander Nemenov / AFP / NTB scanpix
Franskmannen Martin Fourcade (24) kaster børsa og går for Ole Einar Bjørndalen-kopi i langrenn.

Den regjerende verdenscupvinneren og VM-kongen i skiskyting har bestemt seg for å vrake skiskytterstarten i svenske Östersund til fordel for langrennsstarten i Gällivare til helgen.

Fourcade har mål om å kopiere Ole Einar Bjørndalen (2006) og Ronny Hafsås (2009) for å bli tredje mannlige skiskytter med både verdenscupseier og -ledelse i langrenn.

Stedet blir i så fall Gällivare, tilsvarende der Bjørndalen-triumfen kom for seks år siden. Distansen, 15 kilometer fri teknikk, er den samme som både Bjørndalen og Hafsås (Beitostølen) greide bragden.

Både Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø prøvde lykken uten børse og uten hell forrige sesong.

Martin Fourcade sto ikke fullt ut distansen under den norske langrennsåpningen på Beitostølen sist helg og gikk inn til sjetteplass. Men dagen etter knuste han nordmennene i skiskytteråpningen samme sted.

– Det er en av mine drømmer å prestere i langrenn. Men jeg stiller kun dersom jeg føler meg sikker på å bli blant de ti beste i verden. Jeg vil ikke gå langrenn bare for å være med, sa Martin Fourcade til NTB i fjor.

– Jeg vil være sjanseløs mot Petter Northug i en spurt i fellesstart, men jeg kan kanskje matche ham før det eller i enkeltstart. Og da er alt mulig, fortsatte franskmannen.

Fourcade var sist sesong skiskytterverdens råeste langrennsløper, og franskmannen slo til med hele tre individuelle gull i Ruhpolding-VM sist vinter.

Lars Berger, Grete Ingeborg Nykkelmo og russiske Anfisa Reztsova er eneste verdensmestere i begge grener. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere