RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Nå skal Norge i «krigen»

Sist oppdatert:
Solveig Gulbrandsen krever krigersk innstilling til skjebnemøtet mot Island.

Superveteranen med 135 landskamper likte ikke det som skjedde i 0-4-smellen mot Tyskland i Tammerfors. Og Stabæk-strategen fritar så visst ikke seg selv for ansvar.

- Spesielt de 20 første minuttene var ikke bra. Vi ble stående for mye med lua i hånda alle sammen og var ikke på nett. Det irriterer meg litt. Altfor mange gikk ikke i krigen, sier Gulbrandsen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) dagen derpå.

28-åringen mener at de norske jentene framsto litt feige – og ble straffet hardt for det av et offensivt, angrepsvillig og velsmurt tysk maskineri.

- Vi var ikke tøffe nok, for eksempel i gjenvinningene. Det handler om å stå mer opp, sier Gulbrandsen.

Premierenerver
Premienerver er ingen unnskyldning, men kan kanskje forklare noe av den nølende norske opptredenen i Tammerfors. Selv hos superveteraner med haugevis av landskamper slår nemlig hjertet litt ekstra fort i store anledninger.

- Jeg var supernervøs til tross for at jeg har over 130 landskamper, og er egentlig glad for at den første kampen er unnagjort, smiler jenta som spiller sitt åttende internasjonale seniormesterskap.

Da er det kanskje ikke så rart om nervene preget et par av lagvenninnene også. Norge åpnet EM med fire mesterskapsdebutanter i startoppstillingen.

- Jeg tror mange synes det var godt å få unnagjort den første kampen. I tillegg blir man litt usikker foran en åpningskamp mot selveste Tyskland når prestasjonene i forkant av EM har vært så ujevne, sier Gulbrandsen.

Norge hadde to seirer på sju kamper i 2009 før avreise til Finland. Seirene kom mot lilleputten Østerrike og i generalprøven mot medaljefavoritt Sverige.

Skjebnekamp
Onsdag er det Island som gjelder i det som blir en skjebnekamp for Norge i EM. Alt tyder på at Gulbrandsen & co. må slå islendingene for å ha en mulighet til å nå kvartfinalen. Kanskje ble også den norske målforskjellen påført så store sår i braknederlaget for Tyskland at det norske laget må ha minst ett poeng mot Frankrike.

- Vi må i hvert fall slå Island, og det forutsetter at vi er med fra start i kampen. Nå må vi virkelig gå i krigen, så får det gå som det går, sier Gulbrandsen – og føler seg overbevist om at det norske laget vil fremstå i ny utgave.

- Mange spilte ikke sin beste kamp mot Tyskland. Vi har mye å gå på, og det er revansjelyst i troppen, sier hun.

Bakoversveis
Revansjelysten bør også kunne fremdrives ved å tenke tilbake på møtet med islendingene i Portugal i vinter. Da vant jentene fra sagaøya overraskende 3-1 i en tøff fysisk batalje.

- Vi fikk bakoversveis i den kampen. Islendingene kriget skikkelig. Nå er det vi som må gjøre det samme, sier Gulbrandsen – og minner samtidig om at Algarve-turneringen som vanlig ble brukt til å teste nye spillere og spillemønstre.

- I kampen mot Island øvde vi egentlig på ting så lenge at det ble idioti. Islendingene tok oss på akkurat det, sier 28-åringen – og lover en tøff batalje i skimetropolen Lahti torsdag.

Landslagssjef Bjarne Berntsen er enig.

- Kampen mot Island blir krig. De er fysisk knalltøffe, og det kommer til å koste blod og svette, sier han – vel vitende om at to franske jenter måtte lappes sammen etter kampen mot lagets åpningskamp mot Island mandag.

- De spiller ikke bevisst stygt, men bruker fysikken. Det er vi forberedt på, sier Berntsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere