RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå skal Northug yppe seg

(FOTO: SCANPIX)
Sist oppdatert:
Petter Northug jr. er overmoden for å konkurrere. Tirsdag får han en smakebit.

De norske eliteløperne i langrenn er samlet på Steinkjer denne uka. Allerede tirsdag står rulleskitestløp på programmet.

På formiddagen går herreløperne fem kilometer klassisk. Senere på dagen venter en ti kilometer lang jaktstart i skøyting.

Løft i oktober
Allerede under landslagssamlinga i Oslo i juni varslet fjorårskometen Petter Northug overfor Nettavisen at han for første gang denne sesongen har ambisjoner om å yppe seg nettopp i testløpet på Steinkjer.

- Jeg har veldig lyst til å konkurrere. Jeg er klar, sier Northug nå.

Førsteårsseniorens treningssommer har vært tilnærmet optimal. Nå går han og venter på den store formutløsningen.

- Jeg har trent jævlig hardt i september. Akkurat nå er jeg litt tung i bena, men utover i oktober regner jeg med at overskuddet vil komme. Normalt bruker jeg å få et løft i oktober, forteller lysluggen fra Mosvika.

Perset i klassisk
Allerede før formutløsningen har Northug sett målbare tegn på at han har tatt et steg framover siden gjennombruddssesongen. Sist uke hadde han en meget oppløftende rulleskitest i Meråker.

- Jeg har ei testløype på 14,5 kilometer som jeg gikk i klassisk. Jeg perset med 40 sekunder, og det på relativt trege rulleski.

- Betyr det at vi kan vente toppresultater også i klassisk til vinteren?

- Det tviler jeg på. Men det betyr vel at jeg får betalt for å ha hatt fokus på styrke i overkroppen de to siste årene.

Går i Düsseldorf
20-åringen har allerede bestemt seg for at han kommer til å gå verdenscupåpninga i Düsseldorf siste helga i oktober, selv om kun sprint står på programmet.

Som sammenlagtvinner i skandinavisk cup sist vinter er han automatisk kvalifisert til alle verdenscuprenn før jul.

- Jeg satser ikke så mye på sprinten i Düsseldorf, men jeg må komme meg ut og konkurrere. Jeg orker ikke å sitte og se et skirenn på fjernsynet som jeg kunne ha deltatt i. Å gå skirenn er jo det artigste jeg vet, poengterer Northug.

- Jeg begynner å bli litt utålmodig, innrømmer han.

PS. Både sprint- og distanselandslaget deltar i tirsdagens testrenn. Det betyr at Jens Arne Svartedal og Petter Northug får måle krefter med Tor Arne Hetland og Eldar Rønning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere