HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Jeg må rett og slett se an motivasjonen til våren. Det er andre ting enn langrenn her i livet også, sa Kristin Størmer Steira til Nettavisen i fjor sommer.

Fortsatt har ikke 29-åringen fra Tana bestemt seg for om hun fortsetter. Men på pressekonferansen etter torsdagens VM-gull i stafett, settes hun under press av lagvenninnene.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å overtale henne, sier Vibeke Skofterud.

Når en journalist ber om håndsopprekning på hvem som satser mot VM i 2013, kommer hendene raskt i været fra Marit Bjørgen, Therese Johaug og Skofterud.

Men Steira nøler mer før hun hever en liten finger i været.

- Alt er mulig, sier Steira – uten å ville si så mye mer.

- Var ikke sikker
Før hun går inn i tenkeboksen, skal hun gjøre ferdig sesongen. Og et meget stort høydepunkt gjenstår: 30 km fellesstart i fristil lørdag.

Løpet der Kristin Størmer Steira drømmer om å ta sitt aller første individuelle mesterskapsgull.

- Jeg har ikke hatt så stor suksess på de to første distansene her. Men skøyting er bedre for meg enn klassisk nå, så jeg ser fram til 30-kilometeren, sier Steira – som på grunn at et tretthetsbrudd i hælen har hatt forbud mot å trene klassisk gjennom store deler av sesongen.

Stafettgullet gjør uansett at Steira er strålende fornøyd med mesterskapet:

- Fordi det er det mesterskapet jeg har vært mest usikker på å komme med til. Da vi var på Beitostølen i november, var jeg ikke sikker på at jeg ville klare det, på grunn av skaden.

(Les videre under bildet)

Hylles i sentrum
Torsdag kveld er det nok verken tremila eller neste år som står i hodet på de norske stafettjentene.

De skal hylles og motta sine gullmedaljer i Oslo sentrum etter å ha feid all motstand til side.

Vibeke Skofterud tapte riktig nok noen små sekunder på første etappe, men Therese Johaug gikk Norge opp i tet og Kristin Størmer Steira økte forspranget, og dermed fikk Marit Bjørgen sin store drøm oppfylt:

Å gå en sjarmøretappe der hun kunne ta seg god tid til å ta med seg et norsk flagg på oppløpet.

(Les videre under bildet)

Raskest av alle på sjarmøretappen
Det så også lett ut for Bjørgen, som gikk med flagget over hodet de 200 siste meterne. Men verdens beste langrennsløper må ha tatt i litt, for hun endte opp med beste etappetid.

- Det var ikke så lett å ta det med ro, for det var så mye folk rundt hele løypa. Men jeg stupte ikke over målstreken, så jeg var vel ikke helt nede i kjelleren, erkjenner hun.

Bjørgen tok sitt fjerde gull på like mange VM-løp i Holmenkollen. Hun har nå tatt medalje i sine ni siste mesterskapsløp, hvorav sju gull.

Lørdag kan hun tangere Jelena Välbes rekord med fem gull i ett VM.

- Jeg tenker ikke på å bli historisk, sier Bjørgen, som uansett er historisk.

PS.Også Astrid Uhrenholdt Jacobsen vurderer å legge opp etter sesongen.