RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Nå skal sykkelkometen slankes

Sist oppdatert:
Team Sky har startet jobben med Jonathan Tiernan-Locke.

Han var en av årets store kometer. Jonathan Tiernan-Locke satt konkurrentene på plass i Tour Méditerranéen og Tour du Haut-Var tidlig i sesongen, før han ble skadet.

Etter flere tunge måneder var han tilbake på toppen av pallen i Tour Alsace og Tour of Britain. Flere lag lå langflate etter 27-åringen, men da Team Sky viste interesse var det ikke vanskelig å forstå hvor det bar.

Den kraftfulle klatreren håper han skal få mulighet til å prøve seg i de største rittene allerede neste år.

- Jeg håper jeg får kjøre en Grand Tour. Det forandrer en rytter og du lærer mye om deg selv. Det er mulig jeg får prøve meg i vueltaen, men ingenting er avgjort ennå, forteller rytteren til The Herald Express.

Snur hver stein
Briten har allerede fått erfare at steget opp fra Endura-laget til verdens kanskje mest seriøse lag er stor. Han har allerede blitt kastet ut på en fem timers treningstur uten frokost i magen, melder avisen.

Team Sky har også bedt rytteren om å droppe alt unødvendig fett. Den allerede lette rytteren har derfor startet å jobbe ekstra med kostholdet.

- Ingen steiner forblir usnudd i Team Sky. De ser på hvert eneste gram. Om de finner noen punkter du kan forbedre deg på, må du høre etter, sier Tiernan-Locke, som er klar over at han nå går inn i den mest fristende tiden med masse god julemat.

Prøver å holde igjen
Derfor har han allerede kommet godt i gang med treningen til en ny sesong. Sky-laget møtes på Mallorca 6. desember, og nykomlingen har naturlig nok lyst til å vise hva som bor i han.

- Det er alltid fristende å jobbe litt for hardt i løpet av vinteren, men jeg har fått klare retningslinjer å følge og har faktisk hatt litt mer fri foran denne sesongen enn tidligere.

- Siden vi har treningsleir nummer to i januar er det viktig å være i form til det, sier rytteren som først og fremst sikter seg inn mot Volta ao Algarve i starten av sesongen.

Da vil det vise seg om Team Sky har klart å utvikle årets sensasjonsmann videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere