Gå til sidens hovedinnhold

- Nå skal vi forsvare trøyen

Boasson Hagen har god tro på sammenlagtseier i Eneco Tour etter å ha overtatt ledelsen.

Edvald Boasson Hagen tapte tid til Philippe Gilbert på den tredje etappen av Eneco Tour.

Etterpå sa han at han skulle klare å hente inn forspranget på tempoen dagen etter. Og det var noe nordmannen klarte med bravur.

Boasson Hagen kjørte under vanskelige forhold, men tok tid på Gilbert og de andre som var i nærheten av teten i sammendraget.

Klarte målet
Boasson Hagen har nå 12 sekunders luke til Gilbert før de to avsluttende tempoene.

- Det var målet å ta trøyen, og det klarte jeg, så jeg er fornøyd, forteller Boasson Hagen til procycling.no.

Nå skal nordmannen og Team Sky prøve å forsvare trøyen etter beste evne de resterende dagene i Nederland og Belgia.

- Vi har et sterkt lag, som kan holde det samlet på de siste etappene. Kanskje kan jeg også ta noen bonussekunder i spurten, det er jo ikke så veldig langt ned til Gilbert.

Boasson Hagen var aldri i nærheten av etappeseieren på tempoen, noe man kan gi værforholdene skylden for. Det var nemlig vått på veibanen da de beste startet.

Likte løypen
Til tross for dette synes Boasson Hagen at det var en morsom løype, og at værforholdene ikke hadde så mye å si på hvordan det hele endte i sammendraget.

- Det var en teknisk krevende løype, som jeg likte godt. Det var artig å kjøre den, på små veier og teknisk kjøring. Det var vått så det gjorde den enda mer teknisk og vanskelig, men det var like forhold for alle i sammendraget, så det var ikke så farlig selv om man ikke kunne kjempe om etappeseier, forteller Edvald.

Den nye lederen i sammendraget mener at løypen passet han bra, men at beina ikke var helt supre.

- Den passet meg bra, jeg liker tekniske løyper, men man får ikke så mye rytme som man får ved lange flater. Beina føltes ganske bra, ikke supert, men heller ikke dårlig. Jeg er fornøyd.

Håpet på mer
Selv om den uhyre sterke nordmannen leder sammendraget med 12 sekunder, hadde han håpet på litt mer.

- Jeg hadde håpet på litt mer, men det var en kort etappe. Men det viktigste var å ta trøyen, sier Edvald som er klar på at det nå er sammenlagtseieren som er målet.

Det gjenstår to etapper av rittet som Edvald Boasson Hagen vant i 2009. Ingen av dem byr på de aller største utfordringene, så det er helt klart mulig å gjenta seieren fra 2009 for nordmannen.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken