*Nettavisen* Sport.

Nå skal Webber kjøre Porsche

Foto: AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF

Gir seg med formel 1 etter sesongen.

Mark Webber gir seg med formel 1 etter at inneværende sesong er over. Det melder australieren selv på sin internettside.

I stedet for å kjøre lynraske formel 1-biler skal han satse på sportsbilklassen. Han har allerede en kontrakt med Porsche klar og kommer til å kjøre både 24 timersløpet i Le Mans og Endurance-VM.

Webber som har kjørt for Red Bull-laget de siste sesongene, har allerede kjørt Le Mans-løpet to ganger, og han endte på annenplass i 1998 i GT-mesterskapet.

- Det er en ære for meg å bli medlem av Porsche-laget når fabrikken nå vender tilbake til Le Mans og sportsbilklassen, sier Webber. Han legger ikke skjul på at han ser fram til en ny utfordring etter mange år i formel 1.

- Porsche har satt seg svært høye mål med satsingen sin, og jeg kan nesten ikke vente med å sette meg bak rattet i en av verdens raskeste sportsbiler, sier australieren.

Webber ligger per i dag på femteplass i formel 1-VM sammenlagt, og han forbereder seg til VM-runden på Silverstone i England samtidig som han gjør avtalen med Porsche kjent.

Når Webber tar skrittet over i sportsbilklassen, skal han kjøre den nye LMP1-bilen sammen med de erfarne fabrikkjørerne Timo Bernhard og Romain Dimas fra henholdsvis Tyskland og Frankrike. Sveitseren Neel Jani kjører også for dette laget. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag